Iată-mă definită ca șobolan de nazistul Goebbels și PSD-istul Dragnea
Social Politic Ultima Ora

Nadia Badrus, protestatar din Sibiu: ”Iată-mă definită ca șobolan de nazistul Goebbels și PSD-istul Dragnea”

Unul dintre participanții la protestul tăcut de la Sibiu a afișat pe o pancartă un mesaj în care îl asociază pe Dragnea cu Goebbels, după ce liderul PSD i-a numit, duminică, șobolani pe câțiva protestatari care l-au abordat după mitingul organizat în Piața Victoriei. Nadia Badrus (67 de ani) a scris pe o bucată de hârtie următorul mesaj și a protestat în fața sediului PSD din Piața Huet: ”Oamenii au fost comparați cu șobolanii încă în 1940, în filmul de propagandă nazist ”Der ewige Jude” (Evreul etern), comandat de Goebbels și regizat de Fritz Hippler. Este vorba de evrei. Cum și eu sunt evreică, iată-mă definită ca șobolan din două părți: nazistul Goebbels și PSD-istul Dragnea.”

Nadia Badrus spune că a început să meargă la protestul tăcut din Pața Huet după ce Guvernul Dăncilă a adoptat memorandumul privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. ”Cred că una din lecțiile evreiești este să milităm pentru pace și să-i sprijinim pe cei slabi, să nu-i umilim. Mutarea ambasadei daca se va face nu va acționa în direcția păcii”, explică Badrus poziția ei față de această temă controversată.

De luni de zile, membrii comunității ”Vă vedem din Sibiu” participă zilnic la un protest tăcut în fața sediului PSD din Sibiu.

Nadia Badrus spune că a fost surprinsă să constate că Dragnea a preluat un vocabular pe care îl considera depășit. ”Eu, ca evreică, mă simt identificată de două ori cu un șobolan. Din punctul de vedere al lui Dragnea sunt un șobolan al statului paralel. N-am făcut decât să compar limbajul. Este o formă civilizată de a ne manifesta dezacordul de cei care ne fac șobolani”, adaugă femeia.

Sociolog de profesie, în prezent pensionară, Badrus s-a stabilit la Sibiu în urmă cu mai bine de 50 de ani. Este membră a comunității evreiești.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.