Pași concreți prezentați de PSD pentru modernizarea și dezvoltarea Bacăului
Social Ultima Ora

Moldovenii, mai rău decât beduinii: Municipiul Bacău stă fără apă de trei zile

Municipiul Bacău este de trei zile fără apă potabilă la robinete din cauza unei avarii de pe aducțiunea de 60 de kilometri de la barajul din Valea Uzului. În momentul umplerii acestei conducte pentru reluarea furnizării apei în sistem centralizat, marți a apărut o nouă ”problemă tehnică” pe aducțiune, ceea ce înseamnă încă trei zile fără apă potabilă la robinetele băcăuanilor.

Criza apei potabile în municipiul Bacău se cronicizează, în condițiile în care avariile pe conducta principală de alimentare a stației de tratare se țin lanț. De bine ce echipele de intervenție ale Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) reușiseră să rezolve defecțiunea din zona Moinești de pe aducțiunea de la Valea Uzului, o nouă problemă a apărut conductă. Și asta s-a întâmplat chiar în momentul umplerii conductei de 60 de kilometri în vederea reluării furnizării apei în municipiul Bacău.

”Prima defecțiune, apărută sâmbătă, a fost rezolvată luni, laora 12,00. Astfel au fost începute atunci manevrele de umplere a aducțiunii de la Valea Uzului. Din păcate, astăzi (n.red-marți), a apărut o nouă problemă tehnică astfel încât am fost nevoiți să oprim manevrele și să începem din nou golirea conductei’, a declarat, marți,  directorul general al CRAB, Nina Chiper.

Noua defecțiune a apărut, potrivit conducerii CRAB, în aceeași zonă unde s-a petrecut și prima avarie, cea de sâmbătă, echipe ale companiei fiind trimise în teren pentru identificarea acesteia. Cea de-a doua avarie apărută marți va presupune încă trei zile de secetă la robinetele băcăuanilor, având în vedere că pentru golirea conductei este nevoie de o zi, iar pentru reumplerea sa mai sunt necesare alte două zile, fără a mai lua în calcul durata lucrărilor de remediere a defecțiunii. Astfel, în cel mai fericit caz, băcăuanii ar putea avea apă din nou la robinete spre sfârșitul acestei săptămâni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.