referndum
Social Politic Ultima Ora

Modificarea Constituției A LUAT-O RAZNA: O brutărie din România a distribuit ”pâine pro-referendum”

Una dintre cele mai cunoscute brutării din Bihor a distribuit marţi, în toate magazinele alimentare partenere din judeţ, produse de panificaţie care au în pungi pliante pro-referendum. Firma producătoare este din comuna Lugaşu de Jos.
Modificarea Constituției A LUAT-O RAZNA: O brutărie din România a distribuit ”pâine pro-referendum”
Este vorba despre brutăria Vital produs SRL din Lugaş care a distribuit în pungile cu pâinea cunuscută în tot judeţul sub denumirea de „Pita Lugaş”, pliante în care îi cheamă pe oameni la referendum, cerându-le să voteze „Da” pentru definirea în Constituţie a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. Pâinea „pro-referendum” este în mai toate ABC-urile orădene, dar şi în magazinele mai mari, respectiv hypermarketurile din oraş, aşezate cu grijă cu pliantele în jos, în aşa fel încât acestea să fie vizibile doar dacă sunt întoarse. Aşa s-a întâmplat şi într-unul dintre cele mai aglomerate magazine din centrul oraşului Oradea, unde patronii susţin că nu au fost informaţi despre existenţa pliantelor.

„Eu nu am verificat ce e în pungile lor, dar nici nu mi-au spus nimic, nu mi-au cerut voie. Îi şi sun să vină să scoată pliantele. La mine în magazin nu se face politică”, a declarat pentru Adevărul.ro patroana unui supermarket.

Fotografiile cu pâinile conţinând mesajele pro-referendum au devenit virale pe internet, stârnind nemulţumirea internauţilor nu doar pentru mesaj, ci şi pentru că pliantele sunt aşezate în pungă fără o folie de protecţie pentru produs. Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a şi declanşat verificări în caz. „Ne-am sesizat din postările de pe reţelele de socializare şi am trimis o echipă la sediul firmei acolo unde se face şi ambalarea produselor, pentru a verifica ce s-a întâmplat”, a declarat şeful Comisariatului, Giani Bura.  Potrivit unor surse locale, patronii firmei Vital Produs au mai apelat la această formă de promovare şi în campania electorală pentru alegerile locale din 2016, când au introdus în pungile cu pâine pliante cu candidatul PNL la funcţia de primar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.