Mici boierești, pastramă, pește la grătar, dar și varză călita și sarmale sunt doar câteva din bunătățile pregătite la târgurile din București, pentru a serba cum se cuvine Ziua Internațională a Muncii. Petrecerea începe de sâmbătă, 28 aprilie, print trei târguri în parcurile din București.
În parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR- intrarea de la Biserica Maramureseană) vă așteaptă micii boierești, făcuți după o rețetă specială și buni de te lingi pe degete. Grătaragii sunt pregătiți să vă spună care este secretul ca să faci cei mai buni mititei. Pastrama, ceafa de porc și frigăruile vor fi și ele puse pe grătar. Amatorii de pește au de unde allege: scrumbie de Dunăre, biban de mare, cotlet de somon și păstrăv pe pat de orez cu legume. Berea va fi la discreție pentru cei care vin la târg. Din meniu nu lipsesc bunătățile la ceaun, precum varza călită cu mămăliguță.
În Parcul Plumbuita, grătaragiii vă așteaptă cu mii de mititei proaspeți, cârnați și frigărui. Pentru cei care vor alte bunătăți decât cele pe graătar, maramureșencele au pregătit sarmale cu mămăliguță. Pe scena din parc se va cânta muzică usoară internațională, dar și muzica populară, invitat special fiind interpreta Rodica Crețu.
Nu în ultimul rând, pentru persoanele care doresc să mănânce ceva special în aceasta minivacanță de 1 Mai a fostă pregătit paella cu fructe de mare. Se întampla în Parcul Kiseleff, unde vă așteaptă o serie de preparate spaniole: bocadillo, sandwich cu multă carne făcută la plită, sandwich cu jamon serrano, chipsuri din somon cu sos din 1.000 de insule, dar și hamsii prăjite și sprot prăjit. Bineînteles, nu va lipsi sangria, băutura specific spaniola. La târgul din Parcul Kiseleff vă așteaptă și plăcinte de toate felurile, dar și clătite proaspete cu dulceață și ciocolată.
Toate cele 3 târguri vor fi deschise de sâmbătă, 28 aprilie, până pe 1 mai, la orele 20.00.