Ministerul Educației revine și vrea din nou pază în școli 1
MEN revine și vrea din nou pază în școli
Social Ultima Ora

Ministerul Educației revine și vrea din nou pază în școli

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale anunţă, după cazul de la Vaslui, că analizează şi căută modalităţi prin care, cu sprijinul autorităţilor publice locale, cât mai multe şcoli şi licee din România să beneficieze de servicii de pază şi protecţie.

„Având în vedere incidentul extrem de grav care s-a petrecut într-o unitate de învăţământ din judeţul Vaslui (o elevă a fost victima unei agresiuni chiar în cancelaria şcolii), dar şi alte cazuri de violenţă în şcoli, Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că tema violenţei în mediul şcolar este un subiect ce preocupă în mod constant autorităţile române, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Astfel, paza unităţilor de învăţământ este o prioritate şi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, reprezentanţii acestuia analizând şi căutând în mod constant modalităţile prin care, cu sprijinul autorităţilor publice locale, cât mai multe şcoli şi licee din România să beneficieze de servicii de pază şi protecţie”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Un tânăr de 24 de ani, din Vaslui, acuzat că după un scandal în şcoala în care învăţa prietena lui, în vârstă de 14 ani, a înjunghiat-o de faţă cu mama fetei, a fost arestat preventiv. Adolescenta este internată în spital, în stare stabilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.