Europarlamentarul Siegfried Mureșan
Europarlamentarul Siegfried Mureșan
Social Ultima Ora

Luni începe noul an universitar. Câți studenți mai învață în România

Luni, 1 octombrie, va începe în instituţiile de învăţământ superior din România noul an universitar, 2018 – 2019.

Pentru anul de studiu 2018-2019, sunt înscrişi aproximativ 500.000 de studenţi la toate trei ciclurile de învăţământ din România, informează, duminică, Mediafax.

Potrivit Biroului de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, la toate cele trei cicluri de învăţământ, respectiv licenţă, masterat şi doctorat, sunt circa 500.000 de studenţi înscrişi.

În România funcționează 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare.

În majoritatea instituţiilor de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă.

Universităţile vor deschide noul an de învăţământ prin ceremonii speciale. Astfel, Şcoala Naţională de Studii Politice din Capitală va avea festivitatea de deschidere a noului an în data de 1 octombrie la ora 10. La eveniment sunt aşteptaţi profesorii, studenţii, dar şi părinţii.

Ceremonia de deschidere oficială a anului de studiu 2018-2019, la Universitatea din Bucureşti, are loc în data de 3 octombrie, la ora 10:00 la Palatul Universităţii de Drept. La eveniment vor participa rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, împreună cu ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.

Şi la Academia de Studii Economice din Bucureşti va avea loc deschiderea anului de învăţământ printr-o festivitate specială, care se va desfăşura pe 1 octombrie la ora 9:00, în blocul central.

La Universitatea Politehnica din Bucureşti şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti festivitatea de deschidere a avut loc săptămâna trecută.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.