Londra va fi legata de New York printr-o autostradă! 
Social Externe Ultima Ora

Londra va fi legata de New York printr-o autostradă! 

În timp ce noi ne chinuim să contruim câţiva kilometri de autostradă pe an, omenirea nu stă în loc. ”Trans Eurasian Belt Development” reprezintă cel mai ambiţios proiect pe care omenirea l-a avut vreodată în materie de drumuri şi autostrăzi.

Potrivit profesorului Costel Marin, care a publicat date despre acest proiect în revista „Drumuri şi Poduri”, a CNADNR, viitoarea autostradă va lega Europa de Statele Unite, prin Rusia. Lungimea drumului va fi de 20.000 de kilometri, unind Rusia, prin strâmtoarea Bering şi apoi prin Alaska, cu SUA. Corelarea cu celelate autostrăzi europene ar permite călătorii cu automobilul din Londra până la New York care să dureze sub 10 zile.

Legătura feroviară trans-siberiană, rezervele de petrol şi alte mineral ar transforma acest culoar rutier într-unul dintre cele mai scumpe dar şi profitabile trasee comerciale din lume. Deocamdată, cea mai lungă autostradă din lume se află în Australia şi are în jur de 14.500 de kilometri, înconjurând practic continantul australian şi asigurând zilnic călătoria a peste 1 milion de persoane.

Proiectul este susţinut de un om puternic şi influent în Rusia, Vladimir Yakunin, despre care se spune că ar putea deveni înlocuitorul lui Putin, la un moment dat. O parte din autostradă este construită deja pe teritoriul Rusiei, „Autostrada R504 Kolima” supranumită „Drumul oaselor”, deoarece a fost cosntruită cu deţinuţii politici ai perioadei staliniste, între anii 1932 şi 1953.

În acest moment Alaska este legată de Canada prin Alaska Highway.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.