protest
protest
Social Ultima Ora

La ora 14,30, în Bucucrești începe protestul bicicliștilor ”în căutarea unui primar competent”

Astăzi, comunitatea de bicicliști din București organizează protestul: “Vrem un oraş pentru oameni!”, care  a devenit deja un protest tradiţional în Bucureşti. Protestul desfăşurat sâmbătă, 21 aprilie 2018, este al doisprezecelea marș. Cu toate că este notificat de aproape 5 ani (2013), încă dinainte ca doamna Firea să afle că o să candideze la funcţia de Primar, motivele de protest sunt la fel de actuale, demonstrând incapacitatea administraţiilor locale de a îmbunătăţi calitatea vieţii bucureştenilor – spun organizatorii.

La ora 14,30, în Bucucrești începe protestul bicicliștilor ”în căutarea unui primar competent” 1

”După ce, în trecut, doamna Firea a dat vina pe Guverne şi chiar pe membrii opoziţiei pentru starea dezastruoasă în care se află oraşul, joi, 12 aprilie, Primarul General a recunoscut că administraţia pe care o conduce este vinovată de starea în care se află Centrul Vechi. Acest moment de sinceritate a venit după ce a primit “un teanc de fotografii” cu situaţia din Bucureşti din partea unor oameni trimişi de ea. Pentru că, din păcate, doamna Firea nu a primit fotografii decât din zona învecinată Primăriei, sâmbătă, la Marşul bicicliştilor, invităm Primarul General la un contact direct cu realitatea infrastructurii urbane din București. Fotografii trimiși de Primar în Centrul vechi nu pot cuprinde paleta vastă de probleme, la fel cum nu pot împânzi întreg orașul. Doamna Firea ar putea să vadă nemijlocit parte dintre problemele bucureștenilor, dacă ar parcurge traseul alături de bicicliști”, se explică în comunicat.

Astăzi, de la ora 14.30, toți cei care se simt stingheri într-un oraș al mașinilor, sunt invitați să ceară împreună un ”Oraș pentru Oameni”. Traseul marșului poate fi parcurs cu bicicleta, rolele, trotineta sau chiar în alergare ușoară.

Respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice este obligatorie.

Organizatorii anunță că sunt permise și chiar recomandate afișarea de pancarte cu mesaje pe tema motivelor de protest:
– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră;
– încurajarea transportului motorizat în timp ce orașul este cea mai poluată capitală europeană;
– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii;
– menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete;
– neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.