Peste 80 la sută dintre români au făcut cel puțin o donație în ultimii 2 ani
Social Ultima Ora

JAF la Societatea de Transport din Tulcea. Hoţii au furat 200.000 de lei, SALARIILE angajaţilor

Salariile angajaţilor societăţii de Transport din Tulcea au fost furate în noaptea de vineri spre sâmbătă, de doi tâlhari care l-au imobilizat pe singurul paznic, după care au golit seiful pe care l-au deschis cu cheia lăsată în sertarul biroului. Paguba se ridică la 200.000 de lei, dar este mică faţă de cea produsă de incendiul de la începutul acestui an, când toate autobuzele firmei s-au făcut scrum în garaj.

Alarma s-a declanşat la ora 3:17, dar când primul echipaj de intervenţie de la firma de pază cu care Societatea de Transport Public Tulcea are contract a ajuns la faţa locului, hoţii deja fugiseră cu prada.

Doi tâlhari l-au atacat şi imobilizat pe paznicul de la poarta principală, apoi au intrat la casierie. Nu le-a fost greu să găsească cheia seifului, ”ascunsă” în sertarul biroului şi l-au golit în câteva minute.

”În seif se găseau aproximativ 200.000 de lei, banii de salarii. Îi scosesem de la bancă de vineri, pentru că luni trebuie să plătim salariile. Poate că s-a acţionat la pont, poate s-au primit informaţii din interior. Nu ştiu, dar cu siguranţă luni vom face şi noi cercetări interne”, a declarat directorul STP Tulcea, Dan Bălan.

Din cauza jafului, plata salariilor va întârzia aproximativ o săptămână, până ce societatea va avea din nou rost de bani. Directorul STB vrea o discuţie şi cu reprezentanţii firmei de pază, pentru a vedea cum au fost respectate clauzele contractuale.

IPJ Tulcea a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor.

La începutul acestui an, Societatea de Transport Public din Tulcea a fost afectată de un incendiu puternic, care a distrus întregul garaj şi în care au fost pierdute aproape toate autobuzele firmei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.