JANDARMERIE face din nou ”SPECTACOL” de ziua lui Mihai Eminescu. Ironii DURE de la internauț
Social Ultima Ora

Între minciună și adevăr: Cazul femeii-jandarm bătute în Piața Victoriei

Cum s-au răspândit informațiile despre tânăra care s-ar fi aflat în stare gravă vineri seară și despre care ministrul Sănătății a anunțat sâmbătă că ‘este foarte bine’.

Femeia-jandarm care a fost bătută în timpul violențelor care au avut loc vineri în Piața Victoriei este bine și nu are fractură de coloană cervicală, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Declarațiile ministrului despre starea tinerei vin la doar câteva ore după ce reprezentanții Jandarmeriei anunțau într-o conferință de presă că starea colegei lor este gravă și că aceasta ar putea rămâne paralizată pe viață.

Seria de informații pe acest subiect care s-a propagat în spațiul public în ultimele ore seamănă foarte bine cu o încercare de manipulare, arată B1 TV.

Între minciună și adevăr: Cazul femeii-jandarm bătute în Piața Victoriei 1

Asta în condițiile în care, vineri seară, se vorbea despre faptul că doi jandarmi, printre care și femeia rănită, au fost lăsați în urmă de colegii lor și apărați de protestatari de membrii galeriilor. De altfel, chiar Marius Militaru, directorul departamentului de comunicare al Jandarmeriei, a ținut să le mulțumească, sâmbătă dimineață, manifestanților ”care au dat dovadă de un civism exemplar și i-au protejat pe cei doi colegi loviți cu atât de multă brutalitate”. În schimb, acesta a negat cu vehemență faptul că jandarmii și-ar fi abandonat camarazii în mijlocul violențelor.

După violența extremă din piață, în timpul serii de vineri au apărut date despre jandarmii care au ajuns la spital, iar pe Facebook au circulat informații potrivit cărora tânăra-jandarm ar fi în stare gravă, fiind suspectă de fractură de coloană.

Cazul său a fost astfel folosit drept o ocazie foarte bună ca manifestanții să fie acuzați în spațiul public de vocile critice că sunt reponsabili pentru escaladarea violențelor din fața Guvernului. De asemenea, acest lucru a fost utilizat și ca o modalitate de a scuza violența jandarmilor.

De altfel, în declarația de presă susținută de reprezentanții Jandarmeriei, aceștia au vorbit, în cea mai mare parte, despre faptul că acțiunea în forță a jandarmilor a fost una justificată și că dispozitivele lor au reacționat doar defensiv, fiind provocați de oamenii din stradă.

În prima parte a zilei de sâmbătă, în spațiul public s-a vorbit intens despre starea gravă a femeii-jandarm, pentru ca, în jurul prânzului, ministrul Sănătății să anunțe că de fapt, aceasta se află în stare bună și că s-a ridicat din pat.

„Are un hematom aici (indică zona cefei – n.r.). Este foarte bine fizic. Nu este la terapie intensivă. (…) Nu, nu are coloana ruptă… este bine, comunică, se ridică din pat (…) dar este foarte bine fizic, mă așteptam la cu totul și cu totul altceva”, a declarat Pintea, care a precizat că tânăra așteaptă să se întoarcă la serviciu.

La rândul său, polițistul Marian Godină a anunțat că aceasta se află într-o stare bună, în urma altercațiilor din piață alegându-se cu un ”traumatism cranio cerebral minor”.

”Vestea asta, una foarte bună, îi va întrista, paradoxal, exact pe cei care distribuiau la greu și cuprinși de falsă milă știrea că acea fată se zbate între viață și moarte. Sunt atât de lipsiți de scrupule încât le-ar fi convenit să fie așa.

Din fericire, femeia jandarm lovită la protest are un traumatism cranio cerebral minor, un traumatism la coloana cervicală, contuzii toraco-abdominale și hematoame la nivelul feței. Medicii spun că nu e în stare gravă”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.