Într-o singură zi, au jefuit nouă bancomate cu...furculița. Trei hoți au la activ sute de asemenea atacuri în toată țara
Serviciile ING Bank au picat. Ce probleme are banca
Social Ultima Ora

Într-o singură zi, au jefuit nouă bancomate cu…furculița. Trei hoți au la activ sute de asemenea atacuri în toată țara

Un lucru e cât se poate de clar. Ingeniozitatea infractorilor nu cunoaște limite. Ca să țină pasul cu sistemele de siguranță, bandiții se perfecționează neîncetat, așa cum au făcut-o și trei indivizi specializați în jefuirea bancomatelor. Numai că infractorii nu s-au folosit de cine-știe-ce dispozitiv modern când au golit ATM-urile, ci au avut ca ajutor de nădejde o banală…furculiță!

După ce au studiat în detaliu mecanismul exterior care permite clientului să intre în posesia banilor solicitați la ATM, cei trei hoți – doi din orașul Vulcan și unul din Brăila -, au gândit un dispozitiv ce s-a dovedit a fi extrem de util în timpul jafurilor. Este vorba de o banală…furculiță făcută artizanal la dimensiunile cerute de fanta prin care se eliberează banii la bancomat. Cu furculița, cei trei hoți au reușit, numai într-o singură zi, să dea nouă astfel de lovituri. Nouă din cele 21 de bancomate jefuite doar în Târgu Jiu, orașul în care-și mutaseră vremelnic ”cartierul general”.

Banii nu mai ies prin fata ATM-ului, ci rămân blocați în furculiță

Atât de bine era mascată furculița în fanta de ieșire a banilor, încât oamenii jefuiți aveau impresia că ghinionul le-a scos în cale în bancomat defect. Cu atât mai mult cu cât aparatul semnala, cel puțin penttru moment, că este vorba de o problemă tehnică. ”Banii solicitați de păgubași nu mai ieșeau prin fantă pentru că rămâneau în furculiță, în acel dispozitiv construit artizanal. Pe ecran apărea temporar că aparatul este defect. Seara, după ce supravegheau aparatul din zone apropiate, respectivii se duceau să-și ia prada. Într-o singură au reușit să dea nouă astfel de lovituri. În total, în Târgu Jiu au atacat 21 de ATM-uri”, ne-au explicat surse judiciare.

Dați de gol și de imagille camerelor de supraveghere ale bancomatelor

Pornind de la reclamațiile păgubașilor, dar și de la informațiile oferite de reprezentanții băncilor care au atras atenția că fantele ATM-urilor sunt forțate, judiciariștii gorjeni s-au lansat pe urmele celor trei infractori. Imaginile captate de camerele video ale bancomatelor coroborate cu informații obținute din toată țara – unde infractorii atacaseră de sute de ori -, a dus la identificarea bandiților. Arestați, cei trei au ajuns în fața instanței pentru a fi judecați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și constituire a unui grup infracțional organizat. Firește, la perchezițiile domiciliilor celor trei au fost găsite mai multe astfel de dispozitive-furculiță folosite la atacurile care au vizat bancomatele. Până să aruncați după gratii, cei trei au ”produs” cu ajutorul furculuței peste 8.000 de lei și au provocat pagube ATM-urilor atacate în valoare de 800 de euro, asta numai în Târgu Jiu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.