Incendiu la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba; medici răniți 1
Social Ultima Ora

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba; medici răniți

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba, două persoane, angaţi ai unităţii, fiind rănite. O victimă a suferit arsuri, iar cea de-a doua a fost intoxicată cu fum.

Pompierii au găsit şi un pacient decedat, dar medicii spun că murise înainte de producerea incidentului, scrie News.ro.

Focul ar fi izbucnit de la o lumânare aprinsă în secția de Terapie Intensivă, acolo unde era un pacient decedat. Lumânarea ar fi aprins o cutie de chibrituri și de aici s-a ajuns la incendiu, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul spitalului, citată de Digi24.

Una dintre infirmierele rănite are arsuri pe 20 la sută din suprafața corpului și a fost trimisă la București.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că incendiul a izbucnit într-un salon de pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba, iar pentru stingerea acestuia au fost mobilizate două autospeciale de pompieri, o autospecială cu scară, două echipaje medicale cu ambulanţe şi 15 pompieri militari.

În urma incendiului a fost găsită o persoană decedată, fiind vorba de un pacient care ar fi decedat înainte de izbucnirea incendiului. Două cadre medicale au fost rănite. Una dintre victime a suferit arsuri, iar cea de-a doua a fost intoxicată cu fum. „Există o victimă decedată dar nu în urma incendiului, era decedată inainte de izbucnirea incendiului” a spus Alina Marescu.

Aceasta a precizat că incendiul a fost lichidat, iar în prezent specialiştii din cadrul ISU Alba încearcă să stabilească în ce condiţii a pornit focul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.