PSD este optimist. ”Preocuparea pentru educație și viitorul tinerei generații, reflectată în bugetul pentru acest an”
Dezastrul  din Educaţie continuă. Alocarea bugetară legală de minim 6% din PIB asteaptă un viitor Guvern responsabil!
Social Ultima Ora

În Strategia națională de educație elevii sunt învățați să aibă ”respect pentru diversitate”

Ministerul Educației Naționale a lansat, în această săptămână, în dezbatere publică proiectul „Strategia națională de educație parentală 2018-2025”.

MEN propune înfiinţarea unei reţele de educatori parentali care să-i înveţe, săptămânal, pe elevi să nu aibă „mentalităţi conservatoare” şi atitudine care „idealizează familia tradiţională”. Instituţia propune creşterea interesului pentru „o nouă cultură familială” şi „respectul pentru diversitate”.

„Deseori, noile ideologii promovate în special în domeniul protecţiei copilului întâlnesc mentalităţi conservatoare, un sistem de valori ale familiilor ce trebuie regândit în contextul unor informații noi cu privire la nevoile de dezvoltare ale copiilor. De aceea, familia din societatea actuală are nevoie din ce în ce mai mult de un sprijin extern pentru a se adapta acestor cerinţe, în condiţiile în care părinţii rămân ataşaţi valorilor care s-au transmis tradiţional şi pe care le consideră ca fundamentând modele valide de relaţionare intrafamilială. (…) Această atitudine (…) este prezentă uneori şi în discursul profesioniştilor, care idealizează familia tradiţională, pe care o consideră drept o formă perfectă de organizare. (….) Sistemul de educație parentală trebuie să vină în sprijinul dezvoltării unor principii esențiale ce vizează promovarea drepturilor omului, respectul pentru diversitate și încurajarea activă a egalității de gen”, se arată în Strategia națională de educație parentală 2018-2025.

Documentul arată că este o necesitate crearea unui sistem de educaţie parentală centrat pe educația copilului și stimularea interesului pentru o nouă cultură familială.

„A devenit o necesitate imediată crearea unui sistem de educaţie parentală, centrat nu numai pe educaţia copilului, ci şi pe îngrijirea şi protecţia acestuia, pe stimularea interesului pentru o nouă cultură familială”, arată citată.

Strategia națională de educație parentală 2018-2025 prevede introducerea disciplinei opționale „Educaţie parentală” în planul de studii pentru elevii din liceu, colegiu, școli profesionale și universităţi.

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii