Firea intervine în protestul momentului #șî eu. ”Cine nu recunoaște că e o problemă, e desprins de realitate”
Social Sănătate Ultima Ora

Gabriela Firea nu mai are bani să lupte cu ”țânțarul tigru”. 6 români au murit deja de la înțepături

Primăria Capitalei nu are bani suficienți pentru dezinsecție. Astfel, în august nu se fac decât două treceri cu gaze împotriva insectelor, deși ele ar trebui să se facă săptămânal. Ritmul de înmulțire al noului dușman al românilor, ”țânțarul tigru”, este 300 de noi indivizi pe săptămână de la o singură femelă. Acest țânțar este purtătorul virusului mortal West Nile, iar 6 români au murit din cauza meningo-encefalitei produse de acest virus, în ultimele trei luni.

Firea nu mai are bani să lupte cu ”țânțarul tigru”

Un țânțar femelă face 300 de ouă, iar din acestea ies, după o săptămână, indivizi care după doar două zile se reproduce și depun 300 de ouă de fiecare femelă. De aceea, dezinsecția trebuie să se facă într-o localitate cel puțin odată pe săptămână. În București, Primăria Capitalei nu poate suporta financiar decât două dezinsecții pe lună. Acesta este motivul pentru care aceste treceri nu au eficiență. Dintr-o femelă care a scăpat la stropirea de ieri, să zicem apar după 7 zile alți 300 de țânțari care depun fiecare alte 300 de ouă. Așa apar 90.000 de țânțari după aproximativ două săptămâni,… de la o singură femelă!

Primăria Capitalei a reușit, foarte greu, să aloce resursele financiare necesare pentru doar două intervenții, în luna august. În luna iulie nu s-a intervenit decât o singură data. Acesta este motivul pentru care în acest moment, în special în zona lacurilor, Bucureștiul este plin de țânțari. Inclusiv țânțar tigru.

Ministerul Sănătății a anunțat că un număr de 56 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile şi şase decese au fost înregistrate din 2 mai şi până în prezent, în România.
Cazurile sunt din: Dolj 12, Iaşi 10, Bucureşti 8, Olt şi Teleorman câte 4, Galaţi şi Ilfov câte 3, Brăila şi Giurgiu câte 2, Bacău, Tulcea, Bihor, Botoşani, Vrancea, Covasna, Mehedinţi şi Satu Mare câte un caz.

”Țânțarul tigru”, purtătorul virusului West Nile, a  apărut în România cu 5 ani în urmă. Specialiștii spun că au fost aduse pe mare, de vapoare pline cu anvelope. Aceste anvelope aveu în ele apă stătută în care female de țânțari tigru depuseseră ouă. Din nefericire ouăle au eclozat în România.

Inițial, s-a considerat că aceste insecte exotice vor muri repede în țara noastră unde clima este mai rece decât în zonele de unde au venit. Ce să vezi? Țânțarul tigru s-a adaptat foarte bine în țara noastră. Iar în acest moment ei omoară oamenii…

Conform ultimelor date, situația virusului West Nile în Europa este foarte gravă, mai gravă decât la noi, în special în Italia și Ungaria.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.