FOTO. Primele IMAGINI de pe Marte, trimise de sonda InSight
Social Ultima Ora

FOTO. Primele IMAGINI de pe Marte, trimise de sonda InSight

Sonda spațială InSight a ajuns cu succes pe Marte și a trimis deja primele imagini de pe planeta Roșie. Dispozitivul creat de NASA are la bord o încărcătură prețioasă – un cip cu numele a 2,42 milioane de oameni. 

Aaah…soaking up the Sun with my solar panels. ? After a long flight, and thrilling #MarsLanding, it feels great to get a good stretch and recharge my batteries. (Like, literally.) It’s just what I’ll need to really start getting in tune with Mars. go.nasa.gov/2DLfAuU

Publicată de NASA InSight pe Luni, 26 noiembrie 2018

După ce a călătorit șapte luni în spațiu, Insight a aterizat luni seara, în jurul orei 22, pe Marte.

La doar opt minute de la amarizare, sonda spațială a trimis primele informații către NASA, inclusiv o fotografie de pe Marte din locul în care se afla, conform CNN. Cercetătorii NASA au aplaudat frenetic după ce au primit confirmarea că sonda a aterizat în condiții de siguranță pe Marte.
Momentul aterizării a fost urmărit în lumea întreagă și a fost transmis în direct pe un ecran gigant de pe turnul bursei Nasdaq din New York.

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională i-au felicitat pe cercetătorii NASA, responsabili cu această misiune, și au mărturisit că au avut emoții în momentul în care au urmărit amarizarea. Misiunea InSight, un dispozitiv spaţial conceput de NASA pentru analizarea activităţii seismice şi a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani, notează Mediafax.

FOTO. Primele IMAGINI de pe Marte, trimise de sonda InSight

Sonda InSight a costat 993 de milioane de dolari şi este primul dispozitiv spaţial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity al NASA a atins suprafaţa planetei.

Dispozitivul spaţial, cu o înălţime de aproximativ un metru (circa 5,5 metri după extinderea panourilor solare), a fost lansat în urmă cu aproape şapte luni şi a parcurs circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapă de pregătire în vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA speră să o facă până în 2030.

FOTO. Primele IMAGINI de pe Marte, trimise de sonda InSight 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.