FOTO. Agenția Spațială spune că Parlamentul… creşte! Imagine din satelit
Social Ultima Ora

FOTO. Agenția Spațială spune că Parlamentul… creşte! Imagine din satelit

Agenţia Spaţiala Europeană (ESA) a făcut publică o imagine care surprinde mişcări milimetrice ale Palatului Parlamentului şi a drumurilor din vecinătate. Datele radar culese de sateliţii aflaţi la sute de kilometri altitudine au fost procesate de compania românească ASRC – Advanced Studies and Research Center.

În imagine, punctele albastre indică zone care se ridică, în timp ce punctele roşii zone care se scufundă. Datele radar prezentate provin din observaţii realizate cu ajutorul Persistent Scatterer Interferometry (PSI), o metodă care poate detecta şi monitoriza mişcări pe suprafeţe intinse cu o precizie foarte mare. Tehnica funcţionează cel mai bine asupra structurilor solide, precum clădiri, drumuri şi căi ferate şi poate evidenţia puncte slabe ale acestor structuri.

Imaginea publicată de ESA a fost produsă de ASRC (Advanced Studies and Research Center), o companie românească specializată în procesarea şi interpretarea datelor din spectrul optic şi radar pentru publicul larg sau pentru clienţi la nivel global.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.