Firea îi acuză pe Dragnea și Pintea că au dat cu clorul de la robinet în ea
Social Ultima Ora

Firea și Pintea complice sau doar incompetente? Medicii de familie ar fi trebuit anunțați să monitorizeze nou-născuții încă din octombrie pentru stafilococ

După ce informația cu bebelușii infectați cu strepcoc auriu a ajuns în presă, autoritățile nu au mai putut ascunde situația, jurnaliștii presându-i pe oficiali neîncetat cu întrebări.

Astfel s-a ajuns ca după ce miercuri Primăria Capitalei a înfierat presa în stilul vituperant cu care Firea ne-a obișnuit deja, respingând „ferm acuzaţiile apărute în presă referitoare la presupusa infectare a celor 10 nou-născuţi” şi solicitând „rectificarea informaţiilor eronate”, ministerul Sănătății să comunice joi că DSPMB a constatat că Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” deja limitase internările în ultimele două săptămâni după ce încă din 12 noiembrie fuseseră depistați doi medici și 9 asistenți ca fiind purtători sănătoși ai stafilococului, luat bineînțeles și de ei tot din spital, scrie curentul.info.

Desigur că toate aceste informații erau cunoscute de Firea care a ales din nou să mintă populația, așa cum cu seninătate ne arăta în 2014 secția goală de votare din Liverpool spunând că imaginile cu cozile de la secțiile din Londra sunt false. Vezi AICI.
Situația este însă și mai gravă așa cum a explicat medicul Camelia Truică, fostă angajată a DSP, pe contul său de Facebook

„Ieri(28.11.2018) -Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat, pentru HotNews.ro, că unitatea medicală a sesizat Direcția de Sănătate Publică în acest caz. Primăria Capitalei și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ‘Panait Sârbu’ (Maternitatea Giulești) arată, într-un comunicat, că „resping ferm acuzațiile apărute în presa referitoare la presupusa infectare a celor 10 nou-născuti și solicita rectificarea informațiilor eronate.
Azi (29.11.2018)- in comunicatul MS se menționează că ”Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” a anunțat inspectorii sanitari că, pentru limitarea focarelor au fost luate mai multe măsuri”, printre care ”limitarea internărilor în Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” pentru o perioadă de 14 zile – 14.11-28.11.2018”.
Este mai mult decât evident că unitatea știa cel puțin că MRSA este prezent în ” Pavilionul A – Obstetrică-Ginecologie 1, Neonatologie, ATI, Bloc Operator, Sala Nașteri”, cel puțin din data de 14.11.2018.
Credeți că s-a gândit cineva să atenționeze spitalele din județele limitrofe, județe din care ajung multe gravide să nască în această maternitate sau DSP-urile din aceste județe, că au izolări de MRSA și să dea o listă a nou născuților pentru a fi monitorizați de medicul de familie, pentru a fi atenționate structurile de pediatrie ??? Nicidecum.
De ce? Pentru Primaria Municipiului Bucuresti si conducerea Spitalul de Obstetrica si Ginecologie ‘Panait Sarbu’ imaginea unității este mai importantă decât riscul de împrăștiere a MRSA in spitalele din județele învecinate?
Nu înregistrarea cazurilor de infecție o condamn, poate personalul de la care s-a izolat nu se știa purtător. Condamn atitudinea.”

Mulțumim medicilor și asistenților care vorbesc curajoși și care ne ajută să înțelegem cum politicienii ne sfidează și ne batjocoresc cu orice prilej.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.