Firea dă GRATUITATE pe transportul în comun TUTUROR bucureștenilor 1
Social Ultima Ora

Firea dă GRATUITATE pe transportul în comun TUTUROR bucureștenilor

Elevii din București cu vârsta până în 18 ani, precum și însoțitorii pensionarilor vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale STB (fostă RATB), potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate miercuri în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Firea dă GRATUITATE pe transportul în comun TUTUROR bucureștenilor

Beneficiază, astfel, de gratuitate pe STB toți elevii din București, inclusiv elevii claselor a XI-a și a XII-a, facilitate extinsă în urma unui amendament, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect, gratuitatea se acordă pentru un singur însoțitor, doar dacă pensionarul ar vârsta minimă de 63 de ani în cazul femeilor și 65 de ani în cazul bărbaților și are un card de transport destinat călătoriilor cu însoțior De asemenea, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a promis că anul viitor va aduce pe masa consilierilor generali un proiect privind gratuitatea transportului în comun pentru toți bucureștenii, așa cum, de altfel, a garantat încă din campania electorală.

„Dacă se va pune problema gratuităţii totale a transportului public în comun, o măsură pe care am anunţat-o la începutului mandatului, răspunsul este da. De anul viitor voi veni cu acest proiect”, a spus primarul general, citată de Agerpres.

Ea a răspuns astfel unei întrebări adresate de consilierul municipal USR Alexandru Gâdiuţă, care a dorit să ştie dacă primarul general îşi menţine intenţia de a introduce gratuitate la transportul public în comun pentru toţi bucureştenii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.