Federaţia Părinţilor cere suspendarea profesorului de religie agresiv în trafic 1
Federaţia Părinţilor cere suspendarea profesorului de religie agresiv în trafic
Social Ultima Ora

Federaţia Părinţilor cere suspendarea profesorului de religie agresiv în trafic

Preşedintele FNAP, Iulian Cristache, a declarat că profesorul de religie care a luat, joi, intenţionat, un elev pe capota maşinii nu ar trebui să se întoarcă la catedră până la definitivarea procesului penal, fapt care nu este reglementat în actuala Lege a Educaţiei.

„Legislaţia nu îţi permite, în momentul de faţă, să îl suspenzi doar dacă are o decizie definitivă dată de o instanţă de judecată. Poate fi băgat în consiliul profesoral şi de disciplină la nivelul de unitate şcolară, poate fi sancţionat disciplinar, dar trebuie urmaţi nişte paşi. Nu poţi să îl suspenzi pentru un gest pe care el l-a făcut în afara unităţii şcolare, aşa spune legea. De aceea noi tot am insistat cu acel cod de etică prin care am solicitat ca profesorii să primească şi sancţiuni. (…) Dacă se constată că acolo este vorba despre o tentativă de omor, cu toate că nu cred că profesorul chiar avea intenţia asta, dar asta este încadrarea juridică, nu mai are ce să mai caute acel profesor la catedră”, a explicat Iulian Cristache, citat de Mediafax.

Acesta a explicat că un cadru didactic îşi păstrează acest statut şi în afara şcolii, precizând că acest gen de acţiuni nu mai pot face din profesorul respectiv o persoană credibilă în faţa elevilor.

„Un profesor este profesor şi în cadrul orelor de curs, la şcoală, dar şi în afară. Nu poţi să spui că nu poţi să sancţionezi un profesor pentru o activitate neconcordantă în afara şcolii. El nu mai poate fi moral în faţa copiilor, cu atât mai mult cu cât el este profesor de religie. El transmite nişte valori moral-creştine. Nu mai am cum să mai fii credibil în faţa elevilor, cu atât mai mult cu cât orele de regilie, în ultimul timp, sunt percepute greşit de către copii. Este dată o percepţie greşită atât din familie, cât şi de modul în care profesorul ştie să atragă aceşti copii şi să le predea”, a adăugat preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Un şofer din Capitală, care este profesor de religie, a luat pe capota maşinii un tânăr de 17 ani de pe o trecere de pietoni. Ulterior, acesta a fost plasat de procurori sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, bărbatul neavând dreptul să mai conducă niciun tip de vehicul.

Dragoş Mihai Lazăr este urmărit penal pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi a liniştii publice.

Bărbatul a explicat că nu a intenţionat să îl rănească pe tânăr.

Procurorii au arătat că, din probele administrate, a reieşit faptul că, miercuri, 2 mai, în jurul orei 13:15, în timp ce se deplasa în Capitală, pe strada Principatele Unite din Sectorul 4, şoferul SUV-ului a oprit la o distanţă de aproximativ o jumătate de metru de trecerea de pietoni, după care a pornit de pe loc şi l-a împins pe carosabil pe tânăr, care era angajat regulamentar în traversare. A oprit apoi maşina pe trecerea de pietoni. În continuare, bărbatul a demarat din nou, deplasându-se către tânăr, pe care l-a acroşat pe o distanţă de aproximativ 8 metri, în intersecţie.

„Persoana vătămată a fost nevoită să se sprijine cu ambele mâni de capota-motor şi să atingă carosabilul cu picioarele pentru a-şi păstra echilibrul”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un comunicat de.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.