#FărăPenali în funcţii publice a strâns 320.000 de semnături până în prezent. Vezi din ce județe
Social Justiție Politic Ultima Ora

”#FărăPenali în funcţii publice” a strâns 320.000 de semnături până în prezent. Vezi din ce județe

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că, până în prezent, în cadrul campaniei „#FărăPenali în funcţii publice” au fost strânse 320.000 de semnături, din cele minimum 500.000 necesare pentru modificarea legislației şi că judeţele în care au fost adunate cele mai puţine sunt cele din sudul ţării.

Cu o lună înainte de data limită, iniţiatorii campaniei „#FărăPenali” mai mai au nevoie de semnături din peste jumătate din numărul de judeţe necesare.

“Am strâns în total 320.000 de semnături. E drum lung, trebuie să ajungem la 500.000, la nivel naţional. Cel mai puţin am strâns în Ialomiţa, Tulcea, Galaţi, judeţele din sud. Dar şi Mureşul merge foarte greu. Covasna, relativ bine. Douăzeci şi unu de judeţe trebuie să aibă peste 20.000 de semnături. Din perspectiva asta e arzător. Avem aproape zece. De fapt, şapte – opt judeţe au atins pragul”, a precizat Barna pentru News.ro.

Sibiu a fost judeţul unde, sâmbătă, pragul de 20.000 de semnături a fost depăşit.

Liderul USR a fost prezent în weekend la debutul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, unde, în prima seară, în cetate a continuat demersul.

Săptămâna aceasta, în Bucureşti, actori între care Oana Pellea, Victor Rebengiuc şi Marius Manole, s-au alăturat campaniei şi au strâns semnături în Piaţa Universităţii.

Obiectivul USR este ca anul acesta să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.