Ecaterina Andronescu îi trimite pe elevi la școală pe rând: unii la o oră, alții la alta
Social Ultima Ora

Emoții mari! Luni începe Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a

Emoții mari pentru cei care termină clasa a VIII-a și susțin examenele din cadrul Evaluării naționale. Luni, elevii au proba scrisă de Limba şi literatura română, iar miercuri – proba scrisă la Matematică.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, joi elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 14,00 – 19,00. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Examenul este programat să înceapă la ora 09.00 şi durează două ore, iar elevii trebuie sa fie în săli cu o jumătate de oră mai devreme.

De asemenea, în săli, candidaţii nu vor avea acces cu telefoanele mobile, manuale, fişe sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspiraţie. Elevii clasei a 8-a vor putea intra in sălile de examen doar cu buletinul sau certificatul de naştere.

Pe durata examenului de evaluare pentru proba de limba şi literatura romană, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională obţinută de elevii clasei a 8-a, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (99,69%), până sâmbătă, 9 iunie, ora 12:00, în aplicația informatică figurau 150.310 candidați înscriși.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.