Economia nu mai DUDUIE! Urmează Sărbătorile SĂRĂCIE. Cererea românilor pentru Revelioane exotice a scăzut cu 30%
Social Ultima Ora

Economia nu mai DUDUIE! Urmează Sărbătorile SĂRĂCIE. Cererea românilor pentru Revelioane exotice a scăzut cu 30%

Țară frumoasă avem? Avem! Bani puțini avem? Avem! Păi, în cazul ăsta, facem Sărbătorile de iarnă în bucătărie! Asta este situația. Concret: pentru acest sfârşit de an s-a înregistrat o scădere de circa 30%  a cererilor pentru Revelioane exotice, apreciază reprezentanţii unor tour-operatori. Deocamdată.

Desigur, mai este încă timp pentru rezervări. Maldive, Cuba, Republica Dominicană sunt, pentru acest Revelion cele mai cerute destinaţii exotice. ”Bugetele variază între un minim de 2.500 euro/familie şi circa 6.000 euro/familie”, a declarat Lucia Morariu, preşedinte Eximtur, pentru Agerpres.

Când vine vorba de familii care merg în astfel de destinaţii, acestea cer, în principiu, pachete complete, fie că este vorba despre un pachet cu zbor charter, fie că solicită servicii separate – bilete de avion, transferuri, cazare cu masă şi uneori şi alte servicii (masa de revelion, excursii opţionale, vize).

“Cele mai multe vacanţe exotice vândute sunt de Revelion, pentru că în mod tradiţional la români, Crăciunul se sărbătoreşte acasă. Dar există solicitări pentru vacanţele mai lungi, care să cuprindă atât Crăciunul, cât şi Revelionul”, a precizat Daniela Shah, strategy manager Eturia.

6.000 de euro o vacanță în Seychelles sau Maldive

“Pentru sărbătorile de iarnă, familiile preferă în general destinaţiile de plajă, cum sunt Mauritius, Seychelles, Maldive, Thailanda, Bali, sau Republica Dominicană, unde copiii se pot bucura de soare şi apa caldă a oceanului, dar şi de piscine cu tobogane acvatice, de snorkeling şi alte activităţi speciale pentru ei. Preţul unei vacanţe pentru o familie cu doi copii în aceste destinaţii pleacă de la un tarif de 6.000 euro, dar poate varia în funcţie de vârsta copiilor, de itinerar, de excursiile incluse şi varianta de cazare aleasă, ţinând cont de faptul că trebuie să ofere facilităţi şi activităţi potrivite pentru copii”, a mai spus Shah.

O altă variantă cerută de familii este o combinaţie între sejur oraş şi plajă, dar şi o variantă mai activă unde se poate alege un sejur într-un parc de distracţii. Daniela Shah spune că există cereri pentru programele care combină Bangkok sau Singapore, cu plaja în Koh Samui, Krabi, Phi-Phi sau Bintan, sau în care se combină New York cu Miami, cu Disneyland Orlando, sau chiar cu croaziere în Marea Caraibilor.

“Avem turişti care îşi achiziţionează vacanţa de Revelion chiar de la începutul anului, din ianuarie sau februarie, cunoscând disponibilitatea redusă, iar locurile la avioane mai scumpe pe măsură ce te apropii de data de plecare. Solicitările cele mai multe au început din lunile august şi septembrie, după finalizarea vacanţelor de vară”, a explicat Daniela Shah.

Piscinele interioare, la mare căutare

Familiile care călătoresc împreună cu copiii în destinaţii exotice preferă hotelurile de 4 sau 5 stele, cu piscină interioară, piscină în aer liber, jucării pentru piscină, activităţi distractive gen happy hour, cluburi pentru copii, meniu special pentru copii, pachete spa&wellness.

“Preferinţele familiştilor se îndreaptă către Republica Dominicană, mai ales către Punta Cana şi Bavaro, Cancun şi Playa del Carmen (Mexic), Krabi ş Phuket (Thailanda) şi Dubai. În acest an, predomină familiile care călătoresc împreună cu copiii care au împlinit vârsta de patru ani, dar exista cereri şi de la familiile care aleg să meargă în vacanţă cu infanţi (0-2 ani)”, a declarat Cosmin Marinof, director de vânzari TUI TravelCenter/Eurolines.

Pentru astfel de vacanţe, familiile cu doi copii plătesc de la 3.900 euro pentru 7 nopţi în Dubai, 4.500 euro pentru 9 nopţi în Krabi (Thailanda ), iar pentru Mexic, în Playa del Carmen, de la 6.900 euro pentru 11 nopţi.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.