Salvamontiștii caută pe Facebook nume pentru câinele lor de avalanșă. Între sugestii: Scânteie
Social Ultima Ora

Doi bucureșteni rătăciți în Munții Bucegi, recuperați de salvamontiști

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea a doi turişti din Bucureşti care s-au rătăcit în Munţii Bucegi, în condiţiile în care pe munte este viscol şi vizibilitate scăzută.

Cei doi turişti din Bucureşti se aflau pe platoul Bucegilor, în zona Babele, nu au mai putut înainta din cauza vremii, pe munte fiind viscol, iar vizibilitatea este scăzută.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea celor doi turişti, în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, care nu au mai putut înainta, fiind dezorientaţi, informează Mediafax.

Alţi doi turişti, o tânără şi un tânăr, au fost ajutaţi să ajungă la Cabana Vârful Omu.

“Sunt doi bărbaţi. Erau pe platoul Bucegilor, în zona Babele. Salvamontiştii i-au găsit şi îi vor duce la refugiul Salvamont ca să stea acolo. Alţi doi turişti care erau pe creasta Bucşoiului au fost ajutaţi de cabanier la Cabana de la Vârful Omu”, a declarat Haiduc.

Salvamontiştii avertizaseră că iarna se întoarce în forţă în munţi, iar stratul nou de zăpadă depus poate atinge şi jumătate de metru. Întrucât există riscul producerii unor avalanşe, turiştii sunt sfătuiţi să se informeze.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.