Minune: Direcţia de impozite a inventat Tipizatul care se neagă pe sine!
Social Ultima Ora

Din categoria ”Cartea Recordurilor”! Direcţia de impozite a inventat Tipizatul care se neagă pe sine!

Cerere tipizată pentru un serviciu refuzat tocmai prin acea cerere! Nu aţi înţeles nimic? Tocmai aici e şmecheria! Tipizatul care se neagă pe sine a fost inventat, desigur, în România!

Minune: Direcţia de impozite a inventat Tipizatul care se neagă pe sine!
Să soliciţi într-o cerere să nu ţi se asigure serviciul promovat prin cerea completată! Nu-i aşa că se sterpezesc dinţii?!…
Consiliul Local al sectorului 6, Direcţia de impozite şi taxe locale, a realizat o cerere tipizată pentru înregistrarea cetăţenilor doritori să intre în Sistemul Electronic de Plată Online, pentru a plăti prin cardul bancar, online, impozitele şi taxele. Cererea completată trebuie trimisă Direcţiei de impozite. Foarte frumos şi eficient!
Paragraful al doilea al cererii este alocat datelor persoanel ale celui care doreşte înregistrarea în sistem. După care… urmează paragraful pentru opţiuni: unul spune ”doresc”, iar dedesubt altul spune ”nu doresc” alocarea unui user şi a unei parole pentru accesarea sistemului.
Păi, dacă fac cerere pentru intrarea în sistem, pentru ce există rubrica ”nu doresc”? În cazul în care bifez negarea cererii însemană că intenţionez să o trimit direcţiei de impozite, altfel nu aş completa cererea, dar neg, în acelaşi timp, că aş dori, de fapt, să trimt acea cerere către direcţia de impozite. Este ca şi când aş scrie cuiva o scrisoare în care spun că nu vreau să îi scriu nicio scrisoare!
Întrebare: gândirea unui astfel de tipizat o fi costat bani?

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.