Dăncilă interzice băuturile energizante
Social Politic Ultima Ora

Dăncilă interzice băuturile energizante. Amenzile ajung și la 25.000 de lei

Guvernul declară război băuturilor energizante! Comercianții riscă amenzi uriașe dacă nu vor respecta noile reguli. Astfel, comercianții nu vor mai putea să vândă băuturi energizante copiilor sub 18 ani, conform unui proiect de act normativ publicat astăzi de Ministerul Sănătății. În caz contrar, aceștia vor risca amenzi de până la 25.000 de lei, informează avocatnet.ro.

Documentul prevede că „se interzice vânzarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani”, astfel că, dacă vor ignora interdicția, comercianții vor risca amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Totodată, va fi interzisă și vânzarea băuturilor energizante prin intermediul automatelor. În acest caz, amenda aplicată comercianților va fi între 5.000 și 15.000 de lei.

În fine, interdicția de vânzare a băuturilor energizante se va aplica și unităților sanitare și școlilor. „Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unități sanitare, în incinta și la o distanță mai mică de 50 metri față de orice punct de acces în unități de învățământ, cu excepția unităților de învățământ superior”, mai scrie în proiect. Încălcarea interdicției va aduce firmelor amenzi între 15.000 și 25.000 de lei.

De amendare se va ocupa personalul Ministerului Sănătății, al Autoritățiii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Inițiativa MS vine în contextul în care consumul excesiv de băuturi energizante poate avea efecte negative pentru sănătatea copiilor și tinerilor, mai ales dacă acestea sunt combinate cu alcoolul.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii