bancilor
copil electrocutat bancomat
Social Ultima Ora

Copil de doi ani a fost electrocutat de un bancomat

Incident grav la Oradea. Un copil de 2 ani a ajuns la spital după ce a atins un bancomat şi s-a electrocutat. A suferit arsuri serioase la o mână şi a fost dus de urgenţă la spital. Părinţii au anunţat poliţia. Cel mai probabil, un fir neizolat este cauza acestui grav incident.

Copilul a ajuns împreună cu mama sa în jurul orei 19.00 la bancomat. În timp ce aceasta scotea banii, micuțul a atins cadrul metalic al aparatului cu mâna şi s-a electrocutat. Între timp un electrician a venit şi a deconectat curentul, iar aparatul este acum defect.

Speriați, părinții și-au dus copilul la Spitalul Municipal, aflat la mică distanță de locul incidentului. Medicii au constatat că are arsuri la o mână și i-au acordat îngrijirile necesare.

”A fost adus de mama lui. Mama a afirmat că s-ar fi electrocutat. La nivelul degetului trei avea o friptenă în vârful degetului. Deci, echivalentul unei arsuri de gradul doi A. A fost tratat la acel nivel. Şi, având în vedere povestea mamei, colega mea i-a propus internarea, dar mama a refuzat”, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, citat de Digi 24.

Chiar dacă medicii au recomandat internarea copilului, părinţii nu au fost de acord şi şi-au luat fiul acasă. Tătăl băieţelului a sesizat poliţia în legătură cu acest incident. Echipele de intervenţie ale băncii au ajuns la faţa locului pentru a verifica dacă ATM-ul are vreo defecţiune.

Specialiștii în sisteme electrice spun că un astfel de incident nefericit se poate întâmpla atunci când un fir neizolat atinge carcasa metalică a bancomatului, în cazul în care acesta nu este prevazut cu o împământare. O cauză mai precisă va fi găsită după o verificare mai amănunțită a aparatului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.