Ziua Mondială a Diabetului
Social Ultima Ora

Copiii cu diabet nu vor mai fi chinuiți cu injecții – vor primi o pompă special pentru insulină

Ministerul Sănătății a pus bazele unui subprogram special destinat copiilor bolnavi de diabet. Este vorba despre un nou tip de tratatment, special pentru minori.

Diabetul zaharat este o boală cronică ce necesită tratament pentru întreaga viață. La copii, principala formă de diabet este diabetul zaharat de tip I, care se tratează cu insulină. Întrucât reglarea glicemiilor necesită automonitorizarea printr-un număr foarte mare de înțepături în deget, pentru copii ar fi ideal să aibă un aparat de monitorizare continuă a glicemiei și în același tip o pompă de insulină care ar evita stresul injecțiilor cu insulină.

Subprogramul va face parte din Programul Național pentru Diabet Zaharat, în cadrul căruia copiii să poată beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum și de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare.

Conform evidențelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în prezent, în Programul Național pentru Diabet Zaharat sunt tratați aproximativ 830.000 de pacienți, dintre care peste 3.000 de copii cu diabet. În județul Suceava sunt în evidența medicilor aproximativ 100 de copii diagnosticați cu diabet care beneficiază de tratament prin Programul Național pentru Diabet Zaharat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.