Contract de 250.000 de euro obținut de la Primăria Capitalei în doar 42 de minute
Rod Stewart afis
Social Ultima Ora

Contract de 250.000 de euro, dat de Primăria Capitalei, în 42 de minute, unei firme cu un angajat

O instituție subordonată Primăriei Capitalei a reușit să primească o propunere de servicii la doar patru minute de la afișarea cererii de ofertă pentru organizarea unui eveniment în septembrie. Peste alte 38 de minute instituția acceptă oferta, pentru care va achita suma de 1.112.000 lei, adică aproape 250.000 de euro.

Jurnaliștii de la g4media.ro au mers pe firul ofertei și au descoperit că Centrul de Artă, Creaţie şi Tradiţie (CREART), instituţia subordonată Primăriei Municipiului Bucureşti, este organizatorul evenimentului Zilele Bucureştiului, ce va avea loc între 21 şi 23 septembrie. Manifestarea se vrea una de excepţie şi va fi organizată sub egida Centenarului.

Municipalitatea a cerut Consiliului General, la finalul lui iulie, un buget de 2,3 milioane de lei pentru manifestările legate de acest eveniment. Evenimentele de top ale manifestării vor fi două concerte gratuite organizate în Piaţa Constituţiei – al lui Rod Stewart şi a lui Gheorghe Zamfir.

Cel mai mare contract pentru organizarea evenimentului a fost atribut în cursul zilei de joi, direct, fără licitaţie publică. În valoare de 1,112,000 de lei, adică de aproape 250 de mii de euro firmei Holiday Club SRL. Centrul de Arta, Creaţie şi Tradiţie a publicat cererea de oferta la ora 18.57. Patru minute mai târziu societatea a făcut oferta, care a fost acceptată de autoritatea contractantă la 19 şi 39 de minute.

Firma care beneficiază de contractul oferit direct de CREART are de asigurat următoarele servicii, potrivit anunţului publicat pe site-ul de licitaţii publice, e-licitaţie.ro: Holiday Club SRL ar trebui să asigure servicii de: “transport aerian/ transferuri/ închiriere corturi/ mobilier/ catering/ servicii filmare/amenajare locații/ servicii de curățenie/asigurări.”

Firma Holiday Club SRL este o societate de turism înfiinţată în 2016 de Neagu Cristina Elena. Conform site-ului firmei, aceasta oferă vacanţe exotice sau circuite turistice. Nu are nicio secţiune rezervată organizării de evenimente. În 2017, firma a avut o cifră de afaceri de 49507 lei şi pierderi de 59.910 lei. A declarat Ministerului de Finanţe un singur angajat.

Neagu Cristina Elena (Serotencu) are brevet de turism din 2011 şi este acţionară în două firme. Neagu Radu Andrei, domiciliat la aceeaşi adresă cu ea, este unicul acţionar al firmei Ber’s Nes Soluions SRL. Firma se ocupă, oficial, de comerţ cu amănuntul, dar conform site-ului pe care îl deţine vinde aparatură profesionistă de curăţenie. Şi această firmă a avut contracte cu Centrul de Artă, Creaţie şi Tradiţii al Municipiului Bucureşti. În ultimele şase luni a primit contracte care însumează 380.000 de lei, în special pentru servicii de cazare şi transport aerian.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.