Comisarul șef Nicolae Mirea, şeful Poliţiei Caracal, pleacă din funcţie 1
Social Justiție Politic Ultima Ora

Comisarul șef Nicolae Mirea, şeful Poliţiei Caracal, pleacă din funcţie

Șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, a fost demis din funcție după modul în care subordonații săi au acționat în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani ucisă cu sălbăticie de un bărbat care ar fi luat-o la ocazie, a anunţat olt-alert.ro.

Anterior, fusese demişi şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, prefectul de Olt şi şeful interimar al IPJ Olt, dar în spate a rămas întrebarea câte tragedii trebuie să se mai întâmple pentru ca ceva să se schimbe în ţara aceasta.

Această demitere a lui Nicolae Mirea vine după dezvăluirile halucinante ale tatălui Alexandrei privind felul în care acesta i-a vorbit când a fost anunţat de dispariţia fetei.

„Hai, bă, ce dracu’… știi cum sunt fetele în ziua de azi… apare mâine-poimâine cu iubitul de mână!”, a afirmat şeful Poliţiei Caracal.

Apoi, când au venit apelurile la 112, polițiștii l-au luat, de acasă, pe tatăl fetei și, la primele două percheziții, i-au zis: ”Hai dă tu cu piciorul în ușă că noi nu intrăm… uite, mai e și un câine…”.

Șeful Poliției Caracal i-a mai zis tatălui Alexandrei: ”Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile!”.

Alexandra Măceşeanu, fata de 15 ani dispărută în Caracal a reuşit, printr-un efort supraomenesc, să fure un telefon din casa răpitorului şi să sune la 112 în dimineaţa zilei de joi în jurul orei 11.00. Oficialii Poliţiei Române susţin că specialiştii STS n-au reuşit să identifice cu o precizie rezonabilă locul din care a fost făcut apelul telefonic şi că au fost trimişi în trei locaţii greşite, fiind nevoiţi să obţină mandate de percheziţii pentru toate cele adrese şi pierzând astfel timp vital. STS a răspuns acuzaţiilor, afirmând că e datoria companiei de telefonie mobilă să identifice locația. Echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, polițiștii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.