Cod roșu de inundații în Caraș-Severin. Opt localități fără curent, oameni evacuați 1
Social Ultima Ora

Cod roșu de inundații în Caraș-Severin. Opt localități fără curent, oameni evacuați

Aproximativ 40 de gospodării au fost inundate în localitatea Slatina Timiş, judeţul Caraş-Severin, iar trei persoane au fost evacuate după ce o viitură a ajuns într-o gospodărie din Borlova. Opt localităţi nu au energie electric, judeţul fiind sub cod roşu de inundaţii.

Cod roșu de inundații în Caraș-Severin. Opt localități fără curent, oameni evacuați 2

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, în localitatea Slatina Timiş sunt afectate de inundaţii peste 40 de gospodării, în principal curţi.

”Intervin 20 de pompieri militari cu patru motopompe transportabile şi patru autospeciale. Pârâul Slatina a ieşit din albie. Sunt inundate şi străzile din localitate”, transmite ISU Caraş-Severin, potrivit News.ro.

De asemenea, potrivit sursei citate, o gospodărie a fost izolată de apă în localitatea Borlova. Reprezentanţii ISU spun că s-a impus evacuarea a trei persoane.

Din cauza condiţiilor meteo, localităţile Jupa, Zăgujeni, Zorlencior, Cornuţel, Maciova, Cavaran, Sacu, Domaşnea nu sunt alimentate cu energie electrică.

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii până miercuri la ora 24.00. Potrivit acestora au loc scurgeri de pe versanti, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii, posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele Bistra, Timiş, Pogăniş, Tău, Goleţ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.