Ceremonii militare în memoria pilotului careși-a pierdut viața după prbușirea avionului MIG 21
Social Ultima Ora

Ceremonii militare în memoria pilotului careși-a pierdut viața după prbușirea avionului MIG 21

Ministerul Apărării Naţionale organizează luni, începând cu ora 8,15, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care şi-a pierdut viaţa în timpul mitingului aerian de sâmbătă, organizat de Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti.

Ceremonii militare în memoria pilotului careși-a pierdut viața după prbușirea avionului MIG 21 1

”Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Ofiţerul era căsătorit şi avea doi copii”, precizează MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice, arată MApN.

Potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, în jurul orei 13,30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.