În Piața Sfatului din Brașov va răsuna astăzi Imnul României. La ce oră sunt așteptați oamenii
Social Ultima Ora

Cât plătesc brașovenii pentru Cerbul de Aur? S-au stabilit sumele

Festivalul Cerbul de Aur se va desfășura între 29 august și 2 septembrie în Piața Sfatului din Brașov. Autoritățile locale au votat contribuția lor la acest eveniment.

Astfel, potrivit bizbrasov.ro, în total, cele două instituții vor investi 1,3 milioane de lei în acest festival, grosul sumei, respectiv 1,1 milioane de lei, urmând să fie alocat pentru costul cazării personalului TVR, dar și al artiștilor care vor veni la festival.

CJ Brașov a aprobat în plenul de ieri alocarea a 550.000 de lei pentru a suporta partea din cheltuielile cu cazarea. În conformitate cu raportul de specialitate care a stat la baza aprobării acestei sume, în total ar urma să fie cazate 689 de persoane, pe diverse intervale de timp, în hoteluri de la două până la cinci stele.

Primăria Brașov va plăti la rândul său 550.000 de lei pentru cazări, la care se adaugă 200.000 de lei pentru cheltuieli diverse și neprevăzute, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al municipalității, Sorin Toarcea.  În plus, Primăria va asigura folosința gratuită a terenului din Piaţa Sfatului, necesar organizării Festivalului, în suprafaţă de 4.500 mp, dar și furnizarea energiei electrice, a serviciilor de pază și de salubritate pe toată durata festivalului.

La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro.

În an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Braşov.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.