Calendar creștin-ortodox: Sf. Apostoli Sila, Silvan și Crescent
sf.ap. Sila silvan crescent
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox: Sf. Apostoli Sila, Silvan și Crescent

Sfântul Apostol Sila, pomenit în calendarul creştin ortodox la 30 iulie, împreună cu Sfinţii Apostoli Silvan, Crescent, Epenet şi Andronic, era din Ierusalim.

Sfântul Sila, după primul Sinod Apostolic (anul 50), de la Ierusalim, a fost trimis în Antiohia, pentru a duce creştinilor din această regiune hotărârile primei adunări a comunităţii creştine. L-a însoţit pe Sfântul Apostol Pavel în cea de-a doua călătorie a sa, în care au străbătut Frigia, Galatia, apoi Macedonia. De aici au plecat în Corint, unde Sfântul Sila a fost hirotonit episcop al Corintului.

Sfântul Apostol Silvan a fost alături de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, amândoi pomenindu-l în scrisorile lor. Apostolul Silvan a fost făcut episcop al Tesalonicului.

Sfântul Apostol Crescent a fost episcop în Galatia, apoi a propovăduit pe Hristos în Galia. A avut sfârşit mucenicesc în timpul împăratului Traian (98-117).

Sfântul Apostol Epenet a fost episcop în Cartagina.

Sfântul Apostol Andronic este pomenit şi în 17 mai, împreună cu Iunia, ajutătoarea lui. A fost episcop în Panonia. (surse: vol. „Vieţile Sfinţilor”)

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.