Planuri mari pentru Timișoara. Autostradă pentru bicicliști și linie de metrou
Social Ultima Ora

“Cadou” pentru primarul Timișoarei. Bicicliștii organizează un protest de ziua lui!

Câteva sute de timișoreni se mobilizează pe rețelele sociale pentru a participa în această seară la un protest, chiar de ziua primarului Nicolae Robu. Potrivit tion.ro, bicicliștii sunt nemulțumiți de pistele insuficiente din oraș.

“Administrația locală din Timișoara în continuare nu consideră că bicicleta este un mijloc de transport.
Luni, de la ora 18, ne adunăm pe Strada Popa Șapcă.

Constant ni se promite că infrastructura velo este pe lista de priorități, dar în practică bicicliștii sunt inghesuiți pe un troturar de 2m într-o zonă unde carosabilul putea să ne acomodeze cu brio pe toți.

Nu, nu contăm pentru administrația locală!
Este nevoie să ne facem văzuți și auziți – ne vedem luni, de la ora 18 pe Popa Șapcă în număr cât mai mare”, scriu organizatorii protestului. Deja  câteva sute de timișoreni s-au arătat interesați să participe.

În replică, primarul nu se lasă mai prejos și le răspunde pe pagina sa de Facebook: “Aflu că ceea ce va reprezenta o bucurie pentru 60.000 de șoferi pe zi -noul pasaj Popa Șapcă, nou 100%!- și amenajările conexe, «îi nemulțumește profund pe bicicliști». Să fiu corect înțeles: eu sunt alături de bicicliști în doleanța lor legitimă de a avea piste dedicate cât mai bune și cât mai multe, cum sunt alături de toți ceilalți cetățeni ai orașului, fiecare categorie cu propriile doleanțe, la fel de legitime și ele.

În tot și-n toate, însă, trebuie să prevaleze rațiunea. Punctual: ecartul stradal al străzii Popa Șapcă este un dat, el e atâta cât e și pe el trebuie să ne pliem! Eu cred că, în condițiile date, oricine ar fi realizat ce am realizat și noi: 4 benzi auto, locuri de parcare, aliniamente de copaci și o pistă bifuncțională, în regim «space sharing» -alee pietonală+pistă de biciclete”, a scris Robu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.