Focarul de pestă porcină este CONFIRMAT în Vrancea
Social Politic Ultima Ora

Bulgarii pun pesta porcină cu dinții la gard, la Dunăre

Autorităţile bulgare au iniţiat procedurile pentru construirea unui gard la frontiera cu România, în scopul blocării răspândirii pestei porcine africane, informează presa de la Sofia, potrivit Mediafax.

Bulgarii pun pesta porcină cu dinții la gard, la Dunăre

Procedurile de pregătire a terenurilor pentru construirea gardului pe segmente ale frontierei Bulgariei cu România au început luni, informează publicaţia Sofia Globe. Măsura are obiectivul blocării răspândirii pestei porcine africane.

Ministrul bulgar al Agriculturii, Rumen Porojanov, a confirmat că sunt luate o serie de măsuri pentru oprirea transmiterii pestei porcine africane în Bulgaria, explicând însă că acest lucru nu va fi uşor.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară din România a anunţat, sâmbătă, două noi cazuri de infectare cu virusul pestei porcine africane, în comuna Giurgeni din județul Ialomița, autoritățile intervenind de urgență. ANSVSA a precizat că cele două gospodării au fost puse sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, animalele au fost sacrificate, iar carcasele ecarisate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.