Brăila se află în a treia zi de greva din transportul public
Social Ultima Ora

Brăila se află în a treia zi de greva din transportul public

La Brăila, greva spontană din transportul public în comun a intrat în a treia zi. Tensiunile cresc de la o zi la alta în oraş, odată cu prelungirea situaţiei de criză generată de protestul spontan al salariaţilor.

Compania a venit cu un comunicat către aceştia, prin care le atrage atenţia că riscă desfacerea contractului de muncă în cazul în care nu reiau lucrul, lipsa nemotivată de la serviciu de trei zile în cursul unei luni, fiind sancţionată cu concediere.

Aflat în delegaţie în Japonia, primarul municipiului, Marian Dragomir, a făcut precizări pe pagina sa de Facebook, în care vorbeşte deschis despre un şantaj la adresa companiei din partea protestatatiror, că este de acord cu creşterea salariilor, dar fără a împovăra compania şi fără a creşte preţul biletului.

Salariaţii Braicar spun că până la această dată nu este încheiat un contract colectiv de muncă şi sunt trimişi la program după multe ore şi zile lucrate, care depăşesc norma din Codul Muncii cu un salariu minim pe economie.

Autorităţile locale nu au putut gestiona acest conflict. Ca atare, şoferii vor sta în weekend în libere, iar de marţi se vor prezenta la depou să protesteze în aceeaşi formulă şi cu aceleaşi solicitări.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.