Cum arată viitorul. Munca de birou cu program fix rămâne în urmă. Cum vom munci? 
Social Ultima Ora

Blogger, meseria care nu există în nomenclator, dar plătită cu sute de mii de dolari pe lună

În ultimii ani, au apărut pe piața muncii din țara noastră mai multe joburi care nu există în nomenclatorul de meserii, deși sunt foarte bănoase. Cea mai cunoscută: blogger.

Oricine poate avea un blog, însă nu oricine face din asta și un stil de viață. Pentru a face din blog o sursă de câștig trebuie să știi câteva trucuri despre meseria de blogger.

Modalitățile de câștig dintr-un blog sunt diferite, posesorul lui putând încasa bani din publicitatea introdusă prin colaborarea cu firme specializate în acest domeniu, editoriale plătite, campanii de marketing și în ultimii ani chiar și din campaniile electorale.

În România, câștigurile pot atinge 1,350 de euro pe lună sau mai mult, în funcție de subiectul blogului și de limba vorbită.

Pe plan mondial, cele mai mari câștiguri ale bloggerilor s-au ridicat, anul trecut, la sute de mii de dolari pe lună. Problema care îi pune pe gânduri pe bloggeri și în general pe antreprenorii de web este cât se poate câștiga din această meserie.

Un exemplu: Pete CashMore, care deține platforma www.mashable.com. Pete CashMore deține site-ul cu cea mai mare cotă de câștig Google AdSense din lume. A câștigat 650.000 de dolari pe lună, anul trecut.

De asemenea, Shawn Hogan de la Punctul Digital a câștigat 550.000 de dolari pe lună.

Nici site-ul de internet online Digg nu s-a lăsat mai prejos. Conceput în anul 2004, de Kevin Rose, acest site are zilnic 30 de milioane de vizualizări și aduce câștiguri lunare din AdSense de 250.000 de dolari.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.