Subiectele la Limba Română
Subiectele la Limba Română
Social Ultima Ora

BAC 2018 – Elevii de la profilul real susțin examenul de matematică la Bacalaureat

Aproape 140.000 de candidați susțin, miercuri, 27 iunie, proba scrisă la Matematică, după ce luni a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura Română. Acum, absolvenții de liceu vor da proba la examenul de Bacalaureat la matematică.

Subiectele pentru Bac 2018 au fost realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Instituția se află în subordinea Ministerului Educației și este specializată în evaluarea educațională, având printre atribuții asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar.

De asemenea, specialiștii CNEE sunt responsabili cu elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Candidații care susțin examenul de Bacalaureat 2018 la matematică trebuie să știe că toate cele trei subiecte sunt obligatorii şi sunt notate cu 30 de puncte fiecare. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar timpul de lucru efectiv este de 3 ore.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.