https://www.facebook.com/romaniaactualitati/videos/959119904295643/
Social Ultima Ora

Autostrada urbană este în beznă la nici o lună de la inaugurare. Hoții au furat 4 kilometri de cabluri (VIDEO)

Hoții au furat aproape patru kilometri de cablu de pe Autostrada Urbană și au lăsat jumătate din ea în beznă. La intrarea de pe Șoseaua Petricani, aceasta este iluminată de pe stâlpi folosindu-se becuri cu led, dar după 3 kilometri se face întuneric. Autostrada Urbană a fost inaugurată chiar înainte de Crăciun, iar problema a fost abia atunci descoperită. Explicația este simplă: cablul de alimentare al stâlpilor, din cupru, nu mai există. Problema este că nu se știe exact când a fost furat, și de aici și dificultatea de a fi înlocuit! 

Cablurile, furate pe Autostrada Urbana

MATINAL ROMÂNIA ACTUALITĂŢILa nici 3 zile de la inaugurare, s-au furat cablurile de la iluminatul public pe Autostrada Urbană!Probleme încă de la inaugurare pe Autostrada Urbană la ieșirea din București spre Ploiești: iluminatul autostrăzii NU funcționează pe toți cei 7 kilometri ai segmentului dintre șos. Petricani din sect. 2 și centura București după ce hoții au furat cablurile care asigură alimentarea cu energie electrică, spun pentru RRA, reprezentanții Companiei de Drumuri.Prima autostradă urbană din România a fost inaugurată la sfârșitul săptămânii trecute cu un an întârziere față de termenul inițial. VIDEO: Alex Lancuzov

Publicată de România Actualităţi pe Duminică, 16 decembrie 2018

Becurile cu LED de pe stâlpi, economice și puternice îi ajută pe șoferi să circule în condiții de siguranță sporită iar iluminatul este unul din criteriile unei autostrăzi urbane. Minunea nu ține însă decât trei kilometri, pentru că alimentarea prin cablu nu mai există, arată Radio România Actualități. Aproape patru din cei șase kilometri ai autostrăzii sunt în beznă, iar situația ar exista chiar înainte de darea în folosință a intrării de pe Șoseaua Petricani a Autostrăzii Urbane, care se contiuă cu Autostrada București-Ploiești, scrie libertatea.ro.

Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a descoperit problema după inaugurare, iar purtătorul de cuvânt al instituției a explicat de ce este în beznă: „Pentru că au dispărut cablurile de la reţeaua electrică. Acele cabluri sunt din cupru, acum imaginaţi-vă şi dumneavoastră pentru cine erau atractive” a declarat oficialul pentru Știrile Protv. Alin Șerbănescu nu poate avansa un termen de remediere, dar spune că situația va fi soluționată „cât mai repede”. „Acum trebuie să vedem exact cine va plăti acele cabluri” spune el, și aici problema devine spinoasă. Nu a fost stabilit momentul furtului, astfel că răspunderea este pasată între CNAIR și constructor, compania Aktor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.