Plouă pe autostradă
Plouă pe autostradă
Social Ultima Ora

Autostrada criminală: Ucis în timp ce era oprit și verifica portbagajul!

Accidentul produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada Soarelui, soldat cu un mort şi şase răniţi, s-a produs după ce un şofer a intrat pe banda de urgenţă şi a lovit un autoturism oprit, persoana decedată aflându-se în dreptul portbagajului, a informat IPJ Constanţa.

„Un bărbat în vârstă de 65 de ani a condus un autoturism pe autostrada A2, dinspre Bucureşti către Constanţa, şi, ajungând la km. 180+200 m, pe fondul neatenţiei în conducere, a pătruns pe banda de urgenţă, unde a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism care se afla staţionat. În urma impactului a rezultat decesul unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, care la momentul impactului se afla în spatele autoturismului staţionat, la portbagaj”, precizează poliţiştii.

Au fost răniţi conducătoarea primului autoturism, o femeie în vârstă de 48 de ani, pasagera dreapta faţă, o femeie de 48 de ani, pasagerul stânga spate, un bărbat de 41 de ani, toţi din primul autoturism, precum şi pasagera dreapta faţă din cel de-al doilea autoturism, o femeie de 69 de ani.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

„Atragem atenţia conducătorilor auto cu privire la faptul că este interzisă oprirea pe banda de urgenţă, aceasta fiind destinată autospecialelor aflate în misiune. Oprirea pe banda de urgenţă a autostrăzilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 580 şi 725 de lei”, avertizează IPJ Constanţa.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.