Șoc în familiile unor femei decedate, încurcate la spital 1
Au încurcat decedații la spital
Social Ultima Ora

Șoc în familiile unor femei decedate, încurcate la spital

Șoc în familiile a două femei moarte care și-au găsit sfârșitul la Institutul Oncologic din București. Bărbații lor au descoperit abia după ce au adus trupurile acasă că nu sunt cele care le-au fost soții.

Conducerea Institututului Oncologic Bucureşti a deschis o anchetă administrativă după ce cadavrele a două femei din Piteşti şi din Comăneşti (Bacău) au fost încurcate atunci când soţii acestora le-au luat acasă, la diferenţă de o zi. Managerul IOB spune că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie şi că nu îşi explică cum a fost posibil, în condiţiile în care femeile aveau brăţări de identificare şi toate fişele necesare.

Managerul Institutului Oncologic, Lidia Kajanto, a declarat că cele două femei, care erau internate la Terapie Intensivă, au murit miercuri, însă au fost luate acasă de către soţi în zile diferite – pentru familia din Piteşti aparţinătorii au venit joi, iar pentru cea din Comăneşti, vineri, arată news.ro

Încurcătura a fost descoperită vineri seară, de către fiica femeii din Comăneşti, care a sunat inclusiv la 112.

„Nu ştim ce s-a întâmplat, este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situaţie, deşi avem câte doi-trei decedaţi pe zi. Fiecare avea brăţară de identificare, fişe, bilet de însoţire şi, mai mult, cadavrele erau în frigidere diferite. Încurcătura s-a produs joi, când soţul femeii de la Piteşti a venit şi a luat cadavrul fără să îşi dea seama că este al altcuiva. Au venit cu haine de acasă, au îmbrăcat-o, pentru că aşa este procedura, dar nu şi-au dat seama. Vineri, a venit soţul femeii din Bacău, care nici el nu şi-a dat seama şi a luat cadavrul. Când au ajuns cu ea acasă, fiica şi-a dat seama că nu este mama ei. A sunat la asistenta de la prosectură, a sunat şi la 112 şi de atunci a început tevatura”, a afirmat managerul IOB.

Ea a spus că sâmbătă dimineaţă ambele familii s-au întors la morgă cu cadavrele femeilor, care au fost schimbate.

„Nu au avut explicaţii nici aparţinătorii, nu ştiu ce s-a întâmplat de nu le-au recunoscut, nici asistenta de la prosectură, pentru că nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Am declanşat o anchetă şi urmează să vedem cum a fost posibil. Poate că trebuie luată în calcul o altă procedură de identificare şi ridicare a cadavrelor”, a adăugat Lidia Kajanto.

Ea a precizat că femeia dusă la Piteşti era deja depusă la capelă, iar înmormântarea era programată pentru duminică.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.