Ryanair a lansat o nouă rută, din București către Tel Aviv
Social Externe Ultima Ora

ATENȚIE! Geva de la Ryanair va continua și în august. Compania vrea să DEMITĂ greviștii

Peste 300 de piloți Ryanair și însoțitori de zbor au protestat miercuri, pentru a cere condiții mai bune de muncă, avertizând conducerea companiei că vor continua grevele la începutul lunii august, dacă nu va coopera, relatează Reuters.

Angajații Ryanair și membri ai sindicatului irlandez, au anunțat că vor organiza o nouă zi de grevă în data de 3 august, urmând să oprească din nou activitatea companiei, dacă conducerea nu își va schimba poziția față de cererile lor, scrie mediafax.ro.

Conducerea Ryanair le-a spus miercuri celor peste 300 de piloți și membri ai echipajului de cabină că își pot pierde locurile de muncă, ca urmare a reducerii cu 20% a flotei din Dublin, după ce grevele recente au afectat rezervările și biletele de avion de pe piața internă.

„Dacă aceste greve inutile vor continua să dăuneze încrederea clienților și prețurile sau randamentele pe anumite piețe din anumite țări, atunci va trebui să revizuim programul nostru de iarnă, ceea ce ar putea duce la reduceri ale flotelor și pierderi de locuri de muncă”, a precizat Michael O’Leary, citat de Reuters.

Potrivit sindicaliștilor, decizia companiei de a notifica personalul cu 90 de zile înainate, privind posibilitatea unor disponibilizări (protective notice) este o mișcare „nechibzuită” și „provocatoare”.

Peste 300 de piloți și membri ai echipajelor de cabină, solicită sisteme mai transparente pentru promovări și transferuri, reducerea managementului discreționar excesiv, în timp ce echipajul de cabină dorește contracte locale și condiții mai bune.

Acțiunile Ryanair au scăzut cu aproape 25%, sub valoarea minimă de 19,38 de euro/ acțiune, înregistrată în luna august 2017.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.