Arte pentru carte, sâmbăta și duminca aceasta
Social Ultima Ora

Arte pentru carte, sâmbăta și duminca aceasta

A doua ediție a evenimentului caritabil Arte pentru carte, care are ca scop strângerea de fonduri pentru bursele a patru copii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse, va avea loc sâmbăta și duminica aceasta, 10 și 11 noiembrie, la sediul Universității Ecologice din București, de pe strada Franceză nr. 22. Evenimentul va găzdui ateliere – de la gastronomie, la olărit, sau mărgelit – momente artistice, concursuri și expoziții. Îi putem susține pe Florentina, Izabela, Valentina și Denis participând la numeroasele acțiuni pregătite cu drag de organizatori și oferind o donație în schimbul produselor expuse, lucrate manual. Găsiți programul de sâmbătă și duminică aici, sau îl puteți descărca de mai jos.

Imaginează-ți că ești pasionat de învățătură, dar nu ai cum să îți urmezi drumul, fie din cauza problemelor financiare, fie datorită unor neajunsuri fizice. Susținerea oamenilor de lângă tine este mai mult decât binevenită.

Asociația umanitară Tadeu, în colaborare cu Biserica Sfântul Dumitru-Poștă, încearcă să vină în întâmpinarea acestor momente dificile.

„Pentru că nu e suficient să vrei să faci bine, ci trebuie să faci binele bine“, spune Preot Dr. Mihai Gojgar, Paroh al Bisericii Sfântul Dumitru-Poștă, „ne-am străduit să oferim tuturor câte ceva. Așa că fiecare vizitator va pleca având în suflet bucurie. Nu cerem bani pentru noi, ci pentru cei pe care, de multe ori, nu îi vedem. Sunt patru copii, puteau fi 4.000, 40.000. E un strop într-un ocean. Dar vârfurile nu se ating cu pasul?“

Arte pentru carte, sâmbăta și duminca aceasta 3

Cine sunt copiii pe care îi susținem anul acesta?

Florentina suferă de diplegie spastică (paralizie cerebrală), lucru ce îi îngreunează orice activitate obișnuită, dar care nu o împiedică să fie pasionată de dansuri. Deși este nevoită să urmeze în fiecare zi terapii de recuperare, nu lipsește niciodată de la școală. Are nevoie de susținere pentru a termina clasa cu notă mare și pentru a putea continua programul de recuperare. Cu banii din bursă, mama dorește să-i asigure fiicei sale un meditator la matematică și la limba română.

Izabela este sora Florentinei, iar faptul că a asistat, de când era mică, la terapiile surorii ei, a făcut-o să își dorească foarte mult să ajute, la rândul ei, alți copii. Vrea să devină kinetoterapeut și visează să studieze la Facultatea de Medicină. Veniturile familiei nu pot acoperi momentan meditațiile Izabelei (biologie, chimie și limba română), însă prin evenimentul de week-endul acesta sperăm să putem face un câțiva pași pentru a o susține pe Izabela.

Valentina este bolnavă de cancer și de curând a suferit o operație în Italia, cu eforturi financiare mari pentru familie. Cu toate acestea, este o fetiță energică, sociabilă, cu rezultate foarte bune la școală. Părinții sunt foarte mândri de fiica lor și fac tot ce le stă în putință pentru a o ajuta să își urmeze pasiunile: handbalul, dansul și tenisul, iar puțin sprijin este mai mult decât binevenit.

Denis este elev în clasa a V-a, în Mogoșoaia, și își dorește să ajungă preot. Cu bucuria de a merge la școală și a învăța în fiecare zi, atunci când este acasă, Denis își ajută tatăl și bunica la gospodărie și este băiat de altar la biserica din Mogoșoaia. Alături de cei patru frați ai săi, băiatul este crescut de tatăl lor și de bunică.

La prima ediție, de anul trecut, a evenimentului Arte pentru carte, alți trei copii au primit burse sociale oferite din donațiile participanților: Mihai, elev în clasa a X-a, un băiat isteț, ambițios şi atent, pasionat de informatică, Maria Cristina, o fetiță ce suferă de o malformație a coloanei vertebrale și este crescută de mama și bunica sa, și Mauro, un mic pictor de care are grijă bunica sa.

 

Cum putem ajuta

Vino la evenimentul Arte pentru Carte, participă la numeroasele activități artistice ce se vor desfășura și oferă o donație în schimbul unuia sau a mai multor produse expuse.

Participanții devin astfel oaspeții organizatorilor, bineveniți la ateliere gastronomice cu surprize culinare, la atelierele pentru copii și adulți – de pictură, tricotat, mărgelit, quilling, sau la Atelierul Lânos, de lucru cu lână netoarsă – unde învățăm să creăm propriile accesorii de purtat și ne distrăm folosind tehnica de lucru a împâslirii cu apă și săpun, sau la atelierul de olărit, sub îndrumarea meșterului olar Cristian Munteanu. De asemenea, oaspeții pot participa la jocuri educativ-interactive în limbile română și engleză, la concerte, momente de poezie, și la expozitia de pictură cu lucrări ale artiștilor amatori, prieteni ai asociației. Despre program, mai multe informații aici.

Oferă o donație în schimbul unuia sau a mai multor produse expuse: săpunuri și creme naturale, lumânări parfumate pictate la atelierul de creație și îndeletniciri de la Biserica Sfântul Dumitru-Poștă, semne de carte lucrate manual din material și sârmă, mileuri, suporturi candele, căni pictate, borcane cu miere, gem, dulceață, murături, compot). Fiecare donație poate înseamna o zi în plus de studiu pentru Florentina, Izabela, Valentina și Denis, și încă un pas făcut în direcția împlinirii visului lor.

Pentru cei care vor să îi susțină pe cei patru copii, dar nu pot ajunge la târg, acesta este contul Asociației umanitare Tadeu (în RON), în care pot fi depuși bani pentru Florentina, Izabela, Valentina și Denis:

RO29 BTRL RONC RT04 0801 7801.

Despre organizatori: Biserica Sfântul Dumitru-Poștă este menționată pentru prima oară în anul 1655, ca fiind biserica de lemn unde se face jurământul pentru stabilirea adevărului într-un proces. În prezent, adăpostește moaștele Sfântului Dimitrie cel Mare, recent dăruite, ale Sfântului Pantelimon şi ale Sfântului Haralambie.

Scopul Asociaţiei Tadeu este acela de a contribui la conservarea şi promovarea tradițiilor, la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor aflate în dificultate, prin acțiuni de ajutorare, înlăturarea sau reducerea influenţei factorilor prin care este afectată demnitatea fiinţei umane, asigurarea calităţii procesului de educaţie si creşterea gradului de unitate socială, aspect estenţial pentru rezolvarea problemelor din comunitate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.