ANPC avertizează: Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz!
Social Ultima Ora

ANPC avertizează: Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) va modifica condiţiile de marcare a bijuteriilor din aur şi pietre preţioase cu marca de garanţie proprie. Asta însemană că fiecare bijutier va avea cel puţin un angajat care va primi marcă specială printr-un examen susţinut la ANPC.

ANPC avertizează: Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz! 1 ANPC avertizează: Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz! 2 ANPC avertizează: Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz! 3 ANPC avertizează: Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz! 4

Numărul de plângeri făcut la Protecţia Consumatorului pe tema bijuteriilor falsificate a crescut mereu în ultimii ani. Dacă în anii ’90 predominau ghiulurile pline cu nisip, acum inelele sunt umplute cu sacâz. De asemnea, în foarte multe brăţări ”din argint” au fost găsite bare,  mai mici sau mai mari, din fier.

În fine, au fost falsificate chiar şi monedele de colecţie, din argint, chiar şi ştanţa statului – semn că treaba devine cumva… industrială.

Pentru a stopa aceste falsuri, am propus printr-un proiect de Ordin ca toţi bijutierii să aibă marcă proprie. Aceasta se va obţine printr-un operator care va da un examen anual la ANPC. Marca va conferi garanţie şi va da posibilitatea clientului să ştie că a cumpărat un obiect certificate.

Şcolarizarea operatorilor pregătiţi pentru examen ANPC se va face de către asociaţiile de breaslă a bijutierilor, iar prevederile ordinului se vor aplica atât producătorilor cât şi importatorilor de bijuterii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.