ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de inundații lângă litoral și în nordul țării 1
alerta meteo
Social Ultima Ora

ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de inundații lângă litoral și în nordul țării

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din nord-vestul județului Constanța până la ora 23.00 și pe câteva râuri mici județul Maramureș, până la miezul nopții.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe unele râuri mici din nord-vestul județului Constanța. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Valea Dunărea”, arată hidrologii.

Codul portocaliu de inundaţii în Constanța este în vigoare până la ora 23.00.

În județul Maramureș, codul portocaliu a fost instituit pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vișeu, Iza – bazin superior și mijlociu, însă fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Rușcova și Iza – bazin mijlociu. În acest caz, avertizarea este valabilă până la miezul nopții.

Tot până la miezul nopții este valabilă o nouă avetizare cod galben de inundații pentru râuri din județele Sălaj și Cluj.

De altfel, mai multe bazine hidrografice se află până luni la ora 12.00 sub avertizare cod portocaliu de inundaţii, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare începând de duminică de la ora 18.00 până luni la ora 10.00 pe unele râuri din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.