TRAGEDIE: Inundaţiile au omorât doi copii şi o femeie la Tulcea. O persoană este dispărută
Social Ultima Ora

Alertă! Apele Române avertizează că vine potopul în jumătate de țară

În cadrul ședinței de astăzi a Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență din Ministerul Apelor și Pădurilor s-a discutat despre o alertă de viituri în jumătate de țară. Deținătorii de pescării sunt avertizați să ia măsurile ce se cuvin în asemnea situații.

Alerta vizează scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă Someș – Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu, Olt, Argeș – Vedea și Buzău – Ialomița.

Drept urmare, conducerea A.N. „Apele Române” a dispus la nivel național pe zonele aflate sub avertizare, întărirea monitorizării cursurilor de apă, pregătirea materialelor de intervenție și asigurarea volumelor de atenuare în acumulările aflate în administrare.

”Totodată, vor fi atenționați deținătorii de acumulări piscicole pentru asigurarea tranzitării viiturilor în mod corespunzător. Dată fiind caracteristica rapidă a potențialelor precipitații  și a dificultății localizării nucleelor altfel decât prin avertizări meteorologice și hidrologice imediate, se va asigura întărirea colaborării cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și autoritățile locale, în vederea diminuării efectelor  inundațiilor”, se spune în comunicatul Apelor Române.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.