Adolescentă din Iași la un pas de COMĂ după ce a băut bere. Alcoolemie de 2,5 la mie
Social Sănătate Ultima Ora

”Alcoolul inteligent” poate preveni boala Alzheimer

Consumul de alcool este mai bun pentru sănătatea omului decât abstinanța la alcool, dacă este un consum ”inteligent”. Aceasta este concluzia unui studio realizat se asociația Europeană a Berarilor.

Consumul de alcool este mai bun pentru sănătatea omului decât abstinanța la alcool, dacă este un consum ”inteligent”. Aceasta este concluzia unui studio realizat se asociația Europeană a Berarilor.

Astfel, prof. Maria Jose Gonzalez Munoz (Spania) a arătat că alcoolul, consumat în anumite cantități, previne boala Alzheimer pentru că stimulează metabolismul aluminiului, elementul care se face vinovat de apariția acestei boli.

Pof. Dr. J. Maugham, (Regatul Unit) a subliniat efectele special pe care o anumită cantitate de bere le are în rehidratarea organismului după un effort prelungit.

Pofersor KjeldHermansen (Danemarca) a susținut că un anumit tip de consum de alcool poate preveni apariția… diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Dr. Luc Djousse (Statele Unite) a prezentat studii genetice privind influența consumului de alcool la nivelul intim al celulelor umane. Conform geneticianului Djousse, consumul limitat de alcool este de preferat abstinenței totale la alcool pentru sănătatea organismului.

În fine, consumul optim, în cazul berii: 660 ml/zibăbat, 330 ml/femeie.

Consumul de alcool este mai bun pentru sănătatea omului decât abstinanța la alcool, dacă este un consum ”inteligent”. Aceasta este concluzia unui studio realizat se asociația Europeană a Berarilor.

Vegetarienii trebuie să aibă grijă la alcool

O constatare experimentală foarte interesantă a venit din partea prof Giovanni De Gaetano (Italia), care a arătat că un consum combinat de alcool și legume este nociv organismului. Întrebat despre motivul acestui fenomen, profesorul italian a răspuns că nu se știe care este cauza, cercetările sunt încă în fază incipientă. Concluzia: vegetarienii trebuie să aibă grijă la alcool.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.