Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 1
Prejmer
Social Divertisment

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani

Cetatea Prejmer care adăposteşte Biserica Fortificată din localitate este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa, dar şi cel mai vechi monument istoric din Braşov. Construită de Teutoni, este printre puţinele care nu au fost dărâmate de comunişti, ci din contră. Chiar Nicolae Ceauşescu a dat bani pentru restaurarea ei. Aici s-au turnat mai multe cadre din filmul ”Buzduganul cu trei peceți”.

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 2

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cetatea a fost construită în 1211 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este înscrisă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Pentru a se apăra de invaziile turceşti, locuitorii aşezării, la origine saşi, construiesc în secolul al XV-lea zidurile Cetăţii Ţărăneşti. Cetatea are forma unui cerc care înconjoară Biserica Evanghelică, ziduri înalte de 12 metri şi groase de 3-4 metri.

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 5

Cetatea a fost atacată de 50 de ori de turci. Se spune că cetatea a picat o singură dată în mâinile duşmanilor, dar doar pentru că veniseră ca prieteni, iar după ce au pătruns în cetate s-au transformat în cuceritori. Cetatea Prejmer este singurul obiectiv turistic din România care a primit trei stele în Ghidul Verde Michelin, destinat turismului. Biserica Neagră din Braşov a mai primit două stele, iar tot aceeaşi distincţie o are şi capitala.

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 6

Biserica adăposteşte unul dintre cele mai vechi altare din Transilvania, pictat în secolul al XV-lea, dar şi multe alte atracţii unicat.

Cetatea Prejmer este cea mai veche biserifică fortificată din Ţara Bârsei. Una dintre atracţii este stuparul de cămăruţe care este unic. Sunt practic 274 de încăperi mici, câte una pentru fiecare familie din sat. Numărul camerei era acelaşi cu al casei, de aceea toate sunt numerotate. Aici se adăposteau oamenii cu bunurile și comorile lor în cazul unei invazii. De asemenea Drumul Străjii pe lângă zidurile cetăţii este foarte bine păstrat, iar în cazul altor fortificaţii el nu mai există.

Cetatea Prejmer este printre puţinele obiective turistice care nu au fost distruse de comunişti. Ba, mai mult, între 1960 şi 1973, statul român, inclusiv Ceauşescu cu mâna lui, a semnat o investiţie de 18 milioane de lei pentru restaurarea ei. Din 1992 cetatea aparţine Fundaţia Saşilor Transilvăneni.

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 7

 

 

 

 

 

 

 

 

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 8

Aici se ascundeau teutonii la invazia turcilor. Prejmer, singura biserică pentru care Ceaușescu a dat bani 9

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii