A NINS ÎN ROMÂNIA: Drumurile și căile ferate sunt BLOCATE. În Craiova s-au închis chiar și PARCURILE!
Social Politic Ultima Ora

A NINS ÎN ROMÂNIA: Drumurile și căile ferate sunt BLOCATE. În Craiova s-au închis chiar și PARCURILE!

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat care este situaţia traticului în ţară, la această oră. Circulaţia este restricţionată pe mai multe drumuri naţionale, iar portul Mangalia este închis, din cauza vântului puternic.  Primăria Craiova și Regia de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ au hotărât ca parcurile din oraș să fie închise ca urmare a riscului ruperii copagilor încărcați de zăpadă.

Potrivit unui comunicat al RAADPFL, decizia s-a luat întrucât există mai mulţi arbori bătrâni care se pot rupe din cauza zăpezii, iar cetăţenii sunt rugaţi să evite parcarea autoturismelor în zone în care se află arbori, în special de esenţă moale cum sunt salcia şi plopul.

Aproape 2.000 de persoane din Sibiu au rămas fără curent electric luni seară, după ce mai mulți copaci au fost doborâți de ninsoare peste liniile electrice.

„În judeţul Sibiu ninsoarea abundentă a dus la ruperea copacilor peste liniile electrice, astfel că, la această oră, sunt 1.991 locuri de consum nealimentate, fiind afectate parţial 7 linii electrice aeriene de medie tensiune. Sucursala Sibiu acţionează cu 7 echipe de intervenţie pentru realimentarea utilizatorilor afectaţi”, se arată în comunicatul Societății de Distribuție a Energiei Electrice Brașov.

Mai mulți copaci au căzut pe DN 7, în zona Lazaret, din cauza zăpezii. Pompierii au fost chemați pentru a curăța zona.

„Echipaj de pompieri din cadrul ISU Sibiu se deplasează pe DN 7 in zona Lazaret pentru degajarea unor arbori căzuţi pe carosabil”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cristina Criveanu.

Și în următoarele 24 de ore va fi în vigoare o avertizare de risc mare de producere de avalanșe în masivele Făgăraș și Bucegi, la atitudini mai mari de 1.800 de metri.

Riscul mare de avalanşe, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, se menţine în zona turistică Bâlea Lac, din munţii Făgăraş, şi la peste 1.800 de metri în munţii Bucegi.

Un accident petrecut la Câineni a blocat, luni după amiază, sensul de mers Sibiu – Vâlcea. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IPJ Vâlcea, un autoturism care se deplasa pe sensul Vâlcea – Sibiu a pierdut controlul direcției și a pătruns pe contrasens. Autoturismul a lovit o cisternă și a proiectat-o într-un șanț.

Nimeni nu a fost rănit în accident.

16 persoane au rămas blocate în Gara Câineni după ce trenul în care se aflau nu a mai putut circula din cauză zăpezii de pe șine, pe ruta Craiova – Sibiu.

„Trenul Săgeata Albastră nr. 1724, ce circula dinspre Craiova spre Sibiu, a rămas staţionar în Gara Câineni, nemaiputând înainta în condiţii de siguranţă din cauza zăpezii de circa 50 de centimetri în unele zone”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Circulația rutieră pe DN 17C, în localitatea Cepari din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost îngreunată luni după-amiază din cauza unui autocamion încărcat cu lemne care s-a răsturnat.

Activitatea din cartierele Complexului Energetic Oltenia a fost afectată după ce energia electrică a fost întreruptă 20 de ore ca urmare a condițiilor meteorologice. Potrivit estimărilor, întreruperea activității a dus la o diminuare a producției cu aproximativ 60.000 de tone de cărbune.

„Întreruperea energiei electrice a afectat timp de 20 de ore activitatea din carierele CE Oltenia, estimând o diminuare a producţiei cu circa 60.000 tone de cărbune. Cu toate acestea, grupurile energetice ale CE Oltenia nu au întrerupt livrarea energiei electrice în sistem. În prezent, activitatea carierelor CE Oltenia, precum şi transportul cărbunelui se derulează în condiţii normale de iarnă, sub controlul şi supravegherea a două comandamente de iarnă pe zi”, se arată în comunicatul CE Oltenia.

Din cauza ninsorii abundente, peste 5.000 de consumatori din 19 localități din județul Olt nu au energie electrică, după ce 184 de puncte de transformare au fost afectate.

Localităţile afectate sunt: Dobreţu, Iancu Jianu, Vulpeni, Valea Mare, Teslui, Stejeşti, Cârlogani, Grădinari, Cungrea, Vitomireşti, Verguleasa, Pleşoiu, Piatra-Olt, Brâncoveni, Coteana, Oporelu, Slătioara, Găneasa, Spineni.

Tot din cauza ninsorii abundente, luni dimineaţa, în municipiul Slatina, doi copaci s-au prăbuşit peste trei maşini care au fost avariate, potrivit Agerpres.

Din cauza ninsorilor din ultimele zile, autorităţile au impus mai multe restricţii în traficul rutier, feroviar şi maritim.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorilor din ultimele zile, sunt impuse următoarele restricţii în traficul rutier, feroviar şi maritim:

Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca este închisă pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri, în judeţul Gorj.

Traficul rutier este oprit în ambele sensuri pe DN 7, la kilometrul 239+400 metri, la limita judeţelor Vâlcea şi Sibiu, din cauza unor autocamioane neechipate corespunzător care nu mai pot înainta pe un carosabil acoperit cu zăpadă.

Pe DN 66 Târgu Jiu – Petroşani, între Bumbeşti-Jiu (jud. Gorj) şi Petroşani (jud. Hunedoara) este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 este întreruptă între kilometrii feroviari 90 şi 108, pe raza judeţului Gorj (între staţiile CF Valea Sadului şi Pietrele Albe).

Traficul feroviar pe secţia de cale ferată 202 este întrerupt şi pe raza judeţului Hunedoara, la kilometrii feroviari 112+800 (în zona staţiei CF Strâmbuţa) şi 84+200 (în zona staţiei CF Livezeni) din cauza unor fire de înaltă tensiune rupte în urma căderilor de zăpadă.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.