ALERTĂ la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București
Exclusiv Sănătate Ultima Ora

ALERTĂ la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București. 20 de pacienți morți, la ATI, după ce li s-a administrat incorect un medicament

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis o anchetă penală după o plângere venită pe emailul instituției, în care erau reclamate morți suspecte ale unor pacienți la Terapie Intensivă, în cadrul Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală.

20 de pacienți ai Spitalului Sfântul Pantelimon ar fi murit după ce nu li s-a dministrat corect o doză de noradrenalină, spune asistentul medical carer a denunțat cazul procurorilor.

„În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, în cursul zilei de 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament.

Spitalul Sfântul Pantelimon
Spitalul Sfântul Pantelimon

Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate.

De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților.

Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate”, se arată în comunicatul ministerului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.